23948sdkhjf

Ny Ustvedt bru klar - entreprenør roses

Fra og med tirsdag formiddag 12. november kan trafikantene igjen kjøre over brua. I god tid før fristen er Ustvedt bru på fv. 1370 Løkenveien (tidl. fv. 29) ferdig rehabilitert.

Dette skriver Statens Vegvesen i en pressemelding. 

- Gjennomføringen av prosjektet har gått etter planen, prosjektet er ferdig før fristen og til estimert kostnad, sier Tore Steimoen, byggeleder i Statens vegvesen.

Steimoen roser entreprenør Leif Grimsrud AS for godt samarbeid.

Nytt brudekke

Ny Ustvedt bru har beholdt linjeføringen og det er ikke lenger vektrestriksjoner for kjøretøy slik det var tidligere. Brua har fått nytt brudekke i tre. Den gamle brua var i så dårlig forfatning at den ble revet, med unntak av noen fundamenter som har blitt gjenbrukt.

I september ble brudekket heist på plass. 

Takker for tålmodigheten

Anleggsarbeidene startet i slutten av juni og har pågått på hverdager, med unntak av et par helger da brua ble revet og ny bru heist på plass (se video over).

- Vi benytter anledning til å takke trafikanter og beboere i området for tålmodigheten i anleggsfasen, fortsetter Steimoen. Trafikantene har siden 17. juni benyttet skiltede omkjøringsruter.

Statens vegvesen er byggherre for prosjektet på vegne av Akershus fylkeskommune. Utførende entreprenør er Leif Grimsrud AS.

Prosjektet har kostet 20,5 mill. kr.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14