23948sdkhjf

Fikk pris for å bygge om sykehus til leiligheter

Buskerud Fortidsminneforening mener at omgjørelsen av et bygg ved gamle Lier sykehus er gjort så bra at den fortjener pris.

Det såkalte F-bygget ved Lier sykehus – også kjent for sine spesielle psykiatriske metoder flere 10-år tilbake – er bygget om. Det skal bli leiligheter. Men fasaden og det klassiske utseendet er beholdt, noe Buskerud Fortidsminneforening har satt pris på. Nå er utbyggeren – Hønefoss Eiendom AS – blitt tildelt et diplom for arbeidet som er gjort.

Det er Lierposten som skriver om den vellykkede ombyggingen fra psykiatrisk sykehus til boliger. Bygget det er snakk om ble tegnet i 1920 av arkitekt Victor Nordalen.

- Utbyggeren har gjort en formidabel jobb med å beholde det klassiske og originale utseende, uttaler en representant for foreningen til Lierposten.

GAMMELT: Slik så den gamle bygningsmassen ved nedlagte Lier psykiatriske sykehus ut.

Fortidsminneforeningens pris henger høyt, og det er strenge krav til å kunne få den. Blant annet må det innfris godt vern om fortids byggekunst. F-bygget skal huse 18 nye leiligheter i det som går under Fosshagen.

Lierposten skriver at F-bygget har stått tomt siden 1980-tallet, og selv om det så svært falleferdig ut, har konstruksjonen vært solid og det var ingen setninger eller fundamentale skader på bygget. I tillegg var taket også i god stand.

Utbyggeren har ikke bare tatt hensyn til å bevare det klassiske utvendig. Innvending er oppganger, trappeløp og valg av dører beholdt i en mest mulig original utførelse.

Lierposten skriver at flere bygg på den gamle sykehustomta skal gjøres om til leiligheter av Hønefoss Eiendom AS som utbygger.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081