23948sdkhjf

Inviterer til konkurranser for Ocean Space Centre

Statsbygg har lyst ut to konkurranser for planlegging og utvikling av Ocean Space Centre i Trondheim.

Ocean Space Centre planlegges som et moderne senter for forskning, teknologiutvikling og utdanning for NTNU og SINTEF.

Statsbygg har nå lyst ut to konkurranser for planlegging og utvikling av Ocean Space Centre: Én for bygg og én for grunn og betong. Frist for begge konkurransene er 24. januar 2020. Arbeidet skal gjennomføres i 2020.

- Vi har lyst ut en egen kontrakt for grunnforhold fordi dette er en spesielt krevende jobb. Det skal sprenges og graves hull til store forskningsbassenger. Vi jakter den beste kompetansen i begge konkurransene, og vinnerne kommer til å jobbe tett sammen, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding

Avansert prosjekt

Dersom Ocean Space Centre blir vedtatt bygget vil det erstatte dagens marintekniske forskningssenter på Tyholt i Trondheim.

Dagens anlegg er nedslitt og umoderne. De eldste laboratoriene er fra 1939, og det store havbassenget ble åpnet i 1981. Et eventuelt nytt senter vil bli viktig for verdiskapingen i havnæringene de neste tiårene.

Ocean Space Centre-prosjektet består av spesialiserte laboratorier med avansert brukerutstyr, kontorbygg og undervisningslokaler for NTNU og SINTEF. Laboratoriene inkluderer blant annet flere store basseng der man teste og forske på modeller av for eksempel plattformer og båter. I tillegg planlegges det laboratorier der man kan teste ulike typer motorer og konstruksjoner.

Kontor og undervisningsbyggene skal inneholde spesialrom som blant annet kantine, bibliotek, møte- og konferansefasiliteter, studiearealer og et servicetorg med resepsjon.

Det totale arealet er på 49.000 kvadratmeter BTA. En del av byggekontrakten blir å undersøke om noe av dagens bygningsmasse kan gjenbrukes.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094