23948sdkhjf

Kjøper Kruse Smith Eiendom

Det meste av eiendomsporteføljen som Solon overtar gjennom KSE er i og rundt Oslo, Stavanger, Bergen og Kristiansand.

- Kjøpet av KSE styrker vår posisjon i markeder der vi allerede er etablert, og gir oss fotfeste i deler av Sør-Norge hvor vi ser stort potensiale for ekspansjon. Samlet forsterker transaksjonen Solons posisjon som arkitektur- og kvalitetsorientert boligutvikler i noen av Norges største markeder, sier administrerende direktør Stig L. Bech i Solon Eiendom.

I børsmeldingen om transaksjonen informerer Solon blant annet om at vederlaget knyttet til overtagelsen for 100 prosent av aksjene i KSE, er 608 millioner kroner som inkluderer oppgjør for intern gjeld. Vederlaget er basert på underliggende eiendomsverdier i KSE på omtrent 2,3 milliarder kroner.

Bech understreker betydningen av at staben i KSE, som kjenner porteføljene og de lokale markedene, blir med videre inn i Solon.

Kruse Smith er Norges største privateide entreprenørselskap og eiendomsutvikler, og etablerte KSE i 2012.Selskapet har siden opprettelsen vært en viktig faktor for Kruse Smith-konsernets utvikling av boliger og næringsbygg på attraktive tomter.

- Med endrede tider oppstår nye behov, og vi ser at tidspunktet for å avhende eiendomsvirksomheten er gunstig nå. Det gir oss også ekstra økonomiske muskler og krefter i arbeidet med å utvikle Kruse Smiths entreprenørvirksomhet videre. Samtidig har det vært viktig å finne en kjøper som kan øke verdiene som ligger i KSE og videreutvikle tomtebanken. Vi er derfor svært tilfredse med at vi og Solon er kommet til enighet, sier styreleder Sissel Leire i Kruse Smith.

Både Leire og Bech trekker frem at KSE kompletterer Solons eksisterende eiendomsportefølje, samtidig som de to selskapene passer godt sammen fordi de jobber etter de samme kvalitetsprinsippene.

- Selskapet har en tomtebank med svært gode beliggenheter, en jevn produksjon i alle markedene og en stab med høy kompetanse. Totalt passer dette kjøpet svært godt inn i vår vekstambisjon, sier Bech, som også håper at entreprenørvirksomheten i Kruse Smith vil bli en samarbeidspartner i mange prosjekter fremover.

Pareto Securities har vært tilrettelegger av transaksjonen, som er en av de største eiendomstransaksjonene i 2019.

- Det er god industriell logikk i transaksjonen for både kjøper og selger. Kruse Smith vil gjennom transaksjonen rendyrke entreprenørvirksomheten, mens Solon vil få fotfeste og tomtebank i større deler av landet, sier Thomas Fjeld, partner i Pareto Securities.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Solon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094