23948sdkhjf

Infobric kjøper opp i Sverige

Infobric, en ledende leverandør av IT-systemer for økt sikkerhet og effektivitet i byggebransjen, kjøper opp et av Sveriges største telematikkselskap, TelliQ AB, som blir gruppens Fleet-selskap.

Sammen håper selskapene å bli et sterkt og innovativt IT-konsern med en felles visjon: å skape smartere og mer bærekraftige arbeidsmetoder for sine kunder.

– Ved å tilføye TelliQs produktportefølje, sterke kunderelasjoner og lange erfaring med teknologiutvikling til den sterke posisjonen som Infobric har bygget opp de siste 15 årene, har vi skapt en fantastisk plattform for å kunne skalere opp og nå ut bredt med digitaliseringsmuligheter til bygge-, transport- og andre kjøretøyintensive bransjer, forteller Dan Friberg, adm.dir. for Infobric-konsernet.

TelliQ AB er et av markedets ledende selskaper innen digitale kjøretøysystemer med over 80 000 tilkoblede enheter. Selskapet utvikler og leverer tjenester til bedrifter hvor kjøretøy, maskiner og anlegg utgjør en viktig del av virksomheten.

TelliQ har de siste årene styrket sin posisjon på markedet og nådde i 2019 en omsetning på 105 mill. SEK. De tre siste årene har selskapet hatt en årlig vekst på ca. 30 %.

– Det er kjempespennende å bli en del av Infobric-konsernet, hvor de tilbyr digitale løsninger som forenkler hverdagen for bedrifter, akkurat som oss. Med Infobrics store kundebase innen byggesektoren, gir det oss muligheten til å jobbe sammen for å skape ytterligere vekst med unike løsninger mot markedet, sier Joakim Lindquist, adm.dir. TelliQ AB.

Konsernets ambisjoner for 2020 og fremover er å drive gruppen lønnsomt, bærekraftig og med fortsatt høy vekst.

Dette med fokus på å ta vare på selskapenes formålsdrevne engasjement i å utvikle smarte, digitale verktøy som kan forenkle og effektivisere kundenes hverdag.

Flere av bransjene som selskapet retter seg mot, befinner seg midt i en digital transformasjon hvor digitale tjenester og IoT produkter kan effektivisere administrative prosesser, sikre arbeidsmiljøet samt underlette bedriftenes regeloverholdelse og seriøsitetsarbeid.

- Målet er å være en ledende digitaliseringspartner som bidrar til å bygge bærekraftige og lønnsomme bedrifter på sunne og sikre vilkår, skriver Infobric i en pressemelding.

Infobric kjøper 100 % av aksjene i TelliQ AB, og gjennomfører dermed det hittil største oppkjøpet i selskapets historie. Kjøpet gjennomføres i januar 2020, og majoriteten av selskapets nåværende eiere gjeninvesterer i konsernet.

Den rullerende årsomsetningen for konsernet stiger etter oppkjøpet av TelliQ til drøyt 300 mill. SEK, med 200 medarbeidere i fem land.

Majoritetseieren av konsernet er Summa Equity, et privatkapitalselskap som kobler investeringer til FNs globale mål for bærekraftig utvikling.

– Vi er veldig stolte over å kunne ønske TelliQ velkommen til Infobric-familien, og vi ser frem til å takle spennende utfordringer sammen, sier Dan Friberg.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109