23948sdkhjf

Konsernsjefen slutter

Heidi Wolden slutter som konsernsjef i Kruse Smith.

Dette kommer frem i en pressemelding mandag.

Sammen med denne nyheten blir det klart at Jon Syrtveit nå konstitueres som ny konsernsjef. Syrtveit er for øyeblikket direktør for region Syd i bedriften.

Wolden har informert styret i Kruse Smith om at hun ønsker å fratre sin stilling. Hun skal bli ny administrerende direktør i ferje- og hurtigbåtrederiet Norled i Stavanger.

Wolden har vært konsernsjef i Kruse Smith siden juni 2017, og har sin siste arbeidsdag mandag 9. mars.

– Heidi har stått i spissen for en langvarig og omfattende omstilling av selskapet knyttet til digitalisering, miljø og risikoforståelse, samtidig som det er iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten. Vi er takknemlig for hennes store innsats de nesten tre årene hun har ledet konsernet, forteller styreleder Sissel Leire.

Wolden forteller i pressemeldingen at de det var "vanskelig" å si nei til Norled-stillingen.

– Jeg hadde sett for meg en lengre tidshorisont for lederjobben i Kruse Smith. Men muligheten til å få lede et pioner-selskap for det grønne skiftet innen maritim næring, ble for fristende. Samtidig er jeg stolt over å ha vært med å legge et godt fundament for at Kruse Smith skal være et lønnsomt og familieeid selskap i fremtiden, sier Wolden.

Arbeidet med å finne Woldens erstatter er satt i gang.

Syrtveit vil nå ta over oppgaven med å prøve å forbedre lønnsomheten i bedriften, etter noen krevende år for Kruse Smith. Etter nyttår ble det blant annet startet et omstillings- og spareprogram for å kunne redusere kostnadene med 64 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064