23948sdkhjf

Styrker det strategiske partnerskapet

DPDgroup og PostNord har inngått en ny samarbeidsavtale for de neste fem årene.

Det fornyede partnerskapet har som mål å videreutvikle en harmonisert tjeneste mellom Norden og resten av Europa for bedre å kunne møte forventningene til avsendere og mottakere med et komplett utvalg av løsninger for levering til bedrifter, hjemlevering og levering på utleveringssteder.

Begge parter tilbyr det tetteste pakkebutikknettverket med over 46.000 steder både i og utenfor Europa som gir kundene leverings- og returløsninger i 27 land.


Langvarig partnerskap

DPDgroup er det største internasjonale pakkeleveringsnettverket i Europa PostNord bruker det til sine internasjonale pakkevolumer som sendes fra Danmark, Sverige, Norge og Finland til resten av Europa, og DPDgroup bruker på sin side PostNord til forsendelser fra sitt europeiske nettverk til Norden.

Partnerskapet ble innledet i 2002 og er i dag basert på et samarbeid som knytter begge pakkenettverk tett sammen og gir 1–2 dagers ledetid til og fra større byer i Europa. Takket være partnerskapet nyter europeiske kunder fra begge selskaper godt av et bredt spekter av forsendelses- og leveringsløsninger til og fra alle land i Norden og sender mer enn 10 millioner pakker hvert år.

«2Shop delivery» innføres i Norden

Utvidelsen av begge parters pakkebutikknettverk er en sentral faktor for å akselerere netthandelen mellom de fire nordiske landene og resten av Europa. Som en del av den nye partnerskapsavtalen vil internasjonale pakkebutikkleveringer fra DPDgroup, «2Shop delivery», også bli tilgjengelig i Norge via 1.600 norske 2Shop-leveringssteder. Fra og med april 2020 tilbyr alle nordiske land derfor 2Shop-levering som leveringsalternativ.

Begge parter tilbyr digital interaksjon med mottakerne for å optimalisere leveringsopplevelsen: DPDgroups «Predict»-tjeneste er tilgjengelig for europeiske kunder også for pakker som sendes fra Norden. PostNords «Flex Change»-tjeneste tilbys skandinaviske kunder for pakker som mottas via DPDgroups nettverk. Med disse tjenestene underrettes mottakerne på forhånd om leveringen per e-post og/eller SMS og kan velge det leveringsalternativet som passer best for dem.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Partene

PostNord er den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger til, fra og i Norden. Selskapet står også for posttjenester til privatpersoner og bedrifter i Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 2009 etter en sammenslåing av Posten AB og Post Danmark A/S. Selskapet er eid av den danske stat (40 prosent) og den svenske stat (60 prosent).

DPDgroup er det største internasjonale pakkeleveringsnettverket i Europa. Via merkevarene DPD, Chronopost, SEUR og BRT leverer DPDgroup 1,3 milliarder pakker per år. DPDgroup er pakkeleveringsnettverket til GeoPost, et holdingselskap som eies av Le Groupe La Poste, som på sin side er eid av den franske stat

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner
Jan Ove Halsøy: Bransjens våpendrager
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord
Kronerulling: Historien om de norske bankbussene
Sjåfør: - Han andre som bruker bilen er kort i armene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.141