23948sdkhjf

Linde utvider bruktsenteret i Tsjekkia

Det store bruktsenteret til Linde Material Handling i Tsjekkia øker kapasiteten med nærmere 50 prosent.

Fabrikken i Velké Bílovice i nærheten av Brno ble åpnet høsten 2017 skal nå utvides til 6.700 kvadratmeter og gjøre den i stand til å nullstille inntil 2.000 trucker i året. De brukte truckene har en enhetlig kvalitetsstandard og bidrar til større bærekraft.

Nesten alle trucker som blir reprodusert der kommer i retur fra Lindes egen leieflåte. Det sikrer at truckene kontinuerlig har blitt fulgt opp av kvalifiserte teknikere i løpet av deres «første levetid" og har en fullstendig dokumentert servicehistorie. Bare originale Linde-reservedeler brukes til reparasjoner.


Standardisert prosedyre

I Velké Bílovice reproduseres de brukte truckene etter en standardisert prosedyre. Ikke bare blir skader reparert, men hver truck blir gjennomgått av spesialister og passerer gjennom flere stasjoner. Når truckene forlater fabrikken, oppfyller de alle relevante sikkerhetskrav i europeisk lovgivning innen håndteringsteknologi og får tildelt godkjenningsstempel "Approved by Linde".

Det faktum at truckene får en «andre levetid» betyr også et betydelig pluss når det gjelder bærekraft. På den ene siden reduseres den totale mengden råvarer og energi som kreves betydelig. På den annen side oppfyller avhending og gjenvinning i bruktsenteret de høyeste miljø- og helsestandardene.

John Arne Fjeldstad, bruktansvarlig hos den norske Lindeimportøren Hesselberg Truck AS, opplyser til Logistikk & Ledelse at de så langt ikke har tilbudt slike nullstilte trucker på det norske markedet, men at dette nå er oppe til vurdering.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141