23948sdkhjf

Stor utvidelse av PostNord-terminalen på Langhus

A Bygg Entreprenør er godt i gang med å utvide pakketerminalen til PostNord på Fugleåsen med 10.000 kvm. Kapasiteten økes med 50 prosent og samlet vil PostNord kunne håndtere 250.000 pakker per døgn.

Det er den kraftige veksten i netthandelen som er årsaken til at den bare seks år gamle terminalen nå utvides betydelig. For å øke kapasiteten for pakker og få bedre sortering og mer effektiv logistikk ble det første spadetaket tatt 12. mars – samme dag som regjeringen innførte de omfattende koronatiltakene. Til tross for utfordringene rundt dette følger utbyggingen i all hovedsak planen om ferdigstillelse i midten av oktober.

50 prosent større kapasitet

A Bygg Entreprenør stod bak utbyggingen av terminalen på Langhus som stod ferdig i 2014. Arealet var da på 12.000 kvadratmeter. Nå seks år senere skal samme selskap igjen være med å bidra når PostNord nesten dobler arealet og utvider med 10.000 kvadratmeter. Da vil terminalen få 50 prosent større kapasitet og samlet vil PostNord nå kunne håndtere 250.000 pakker per døgn.

PostNords eiendomsdirektør Ronny Grøtvedt er klar på at utvidelsen av Langhus-terminalen er en nødvendighet med tanke på fremtidens pakkevolumer. Terminalen blir også størst i Norge når utvidelsen er ferdig.

– Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Dette er en av våre største investeringer i den femårsperioden vi er inne i - og viser også at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger, sier Grøtvedt.

Kort byggetid

– Byggetiden er kort, men som landets ledende logistikkentreprenør har vi utviklet prosesser og systemer som gjør at vi ikke har noe problem med å løse oppgaver som denne. Med fokus på effektivitet kommer vi i mål i god tid før Black Friday, sier Morten Raugstad, adm. direktør i A Bygg.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188