23948sdkhjf

Faglig bredde satt i system

Også i år var det mange som besøkte messen til Lexit Group for å titte nærmere på nye produkter og løsninger innenfor de mange områdene selskapet representerer.

Etter et rekordår i fjor inviterte Lexit Group nok en gang til messe for kunder og samarbeidspartnere på Felix Konferansesenter i Oslo.

– Dette er helt klart den beste messen vi har arrangert, fastslår Svein Lauritsen, leder for Datafangst i Lexit Group. Han forteller at de i år ikke fokuserte så mye på enkeltprodukter og i stedet presenterte totalløsninger som de var en del av.

– Blant annet fikk vi vist frem selvbetjent utlån med Asset Control og Cloud Print som viste seg å være noe mange kunder interesserte seg for og ville lære mer om, fortsetter Lauritsen.

På andre områder fikk de besøkende blant annet presentert selskapets egen digitale merkekontroll, et nytt agentur på sleever solution (automatisk påsetting av kartong), automatisk ingredienshåndtering med Recipe Explorer, Robotman pallemerker fra All-print/Svenska Allen, sporing med RFID, SOTI Management og et stort utvalg selvbetjente kiosker og retail-produkter.

Flere fagsesjoner

Nytt av året ble det arrangert ulike fag-sessions spredt gjennom hele messedagen. Her var det noe for enhver smak hvor tanken var å vise frem det brede spekteret av løsninger Lexit Group innehar og kan tilby sine kunder. Daglig leder Lasse Eriksen forteller at dette konseptet fungerte veldig bra i praksis. Mange av løsningene som ble presentert på sessions var også utstilt i messerommet slik at kundene kunne få enda bedre kjennskap til løsningene i etterkant. Her var det gode muligheter for å teste produktene fysisk etter teorien var gjennomgått, noe kundene satte stor pris på.

SAS: Spente på å lære mer om Asset Control

Til SAS har Lexit Group levert et skreddersydd system for avvikshåndtering og mobil betalingsløsning for SAS, SAS Crew og SAS Ground Handling. På årets messe var de tilstede for å se på nye løsninger så vel som å se hva som rører seg i markedet.

– Vi er interesserte i å se på fysiske enheter så vel som softwareløsninger vi kan dra nytte av i vår hverdag. Spesielt er vi spente på å lære mer om Asset Control som jeg kan se for meg er noe vi kan benytte oss av i en eller annen sammenheng. Samtidig er det interessant å se hva andre leverandører hos Lexit Group kan tilby av løsninger slik at vi kan sammenligne dette med de avtalene vi allerede har i ulike deler av vårt selskap, sier Just Holck, IS/IT Site Manager i SAS.

– I SAS jobber vi i hovedsak med agil utvikling. Dette mener vi er en fordel da sluttmålet kan nås fortere ved at vi stadig tester og utvikler løsningen for raske tilbakemeldinger. I den sammenheng fungerer vårt samarbeid med Lexit Group veldig godt og vi får god og rask assistanse, sier Sören Fredriksson IT Project Manager i SAS.

Just Holck legger til at et godt eksempel på dette er et prosjekt de hadde knyttet til bagasje hvor Lexit Group fikk problemstillingen på en mandag og den ferdige løsningen ble sendt til København på torsdag samme uke.

ASKO: Så etter nye truck- og håndterminaler

Til landets største dagligvaregrossist leverer Lexit Group alt av datafangst på alle ASKO-lagre, inkludert hånd- og, truckterminaler, industri-scannere, etikettprintere og SOTI Management. I tillegg leverer de sjåførterminaler i alle bilene. og Pick & Collect i butikker.

– Grunnen til at vi deltok på messen var for å se på nye terminaler til stortruck og håndterminaler til ulike arbeidsoppgaver på lageret som varemottak og sammenstilling. Vi er også interesserte i et terminalbytte i transportavdelingen vår, sier Espen Vang Ihler, IKT-ansvarlig hos ASKO.

Han mener leverandøren er løsningsorientert og alltid sørger for å finne en løsning på det ASKO ønsker å implementere i sin daglige drift.

– Hvis løsningen ikke er tilgjengelig umiddelbart klarer vi alltid å komme i mål sammen, noe jeg ser på som veldig viktig. Nå har vi blant annet en sak omhandlende hylleforkanter hvor jeg tror muligheten med Cloud Print vil kunne fungere utmerket, sier Ihler.

Bama: Så etter konsepter for fremtiden

Bama er Norges ledende selskap innen frukt og grønt. I alle Bamas salatbarer rundt om i de store dagligvarekjedene leverer Lexit Group et konsept for å ivareta matsikkerheten, for eksempel temperaturlogging og allergenoversikt.

På årets messe deltok kjedekoordinator Cathrine Vingan og produktsjef Siri Mohagen fra Bama Industri.

– I år har vi valgt å ta turen til messen for å se på nye produkter og løsninger. Her kan vi undersøke mulige konsepter for fremtidige prosjekter hos oss, sier Mohagen, som viser til et godt samarbeid med leverandøren som også har et høyt servicenivå.

Cathrine Vingan forteller at det nye konseptet med sessions falt i god smak. Med dette var det mulig å få mer detaljert informasjon rundt en spesifikk løsning samt å stille spørsmål underveis om det skulle være noe de lurte på.

Qsystems Retail: ville ha faglig påfyll

Qsystems Retail leverer POS, ERP, datakasser og betalingsterminaler til sine kunder. For tiden er de inne i en omleggingsfase hvor de i større grad skal benytte seg av softwareløsninger hvor nye programleverandører vil gi et større nedslagsfelt for deres produkter og løsninger. De har lenge hatt et godt samarbeid med Lexit Group som er hovedleverandør av POS hardware og håndterminaler til alle Qsystems´ kunder.

– På årets messe var vi interesserte i faglig påfyll og ikke minst det å kunne møte bransjekollegaer vi omgås i hverdagen, opplyser Pål Erik Nilsen, daglig leder i Qsystems.

– Lexit Group er vår hovedleverandør på alt som er av hardware. Herunder omfatter dette retur, service og support, leveranser og ett tett samarbeid rundt løsninger. Vi ser ikke på oss selv som en kunde av Lexit Group men heller som en samarbeidspartner hvor vi i fellesskap kommer frem til gode løsninger. Vi føler at det er en leverandør vi kan stole på og som vil kunne hjelpe oss i den store omveltningsfasen vi nå er inne i. Her er målet at vi skal øke omfanget av løsninger hvilket gjør det ypperlig for oss å ha Lexit Group i ryggen med sitt brede sortiment, sier Nilsen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14