23948sdkhjf

Effektivt ordreplukk på andre nivå

Linde har lansert en ny generasjon av sine V08-plukktrucker. Den hevbare plattformen muliggjør plukk opp til 2,8 meter.

Høyere plukkfrekvens, bedre ergonomi og økt sikkerhet. Det er noen av fordelene Linde Material Handling trekker frem med den nye generasjonen V08. De ble vist på et internasjonalt pressearrangement i Tyskland allerede i november i fjor, men kom da noe i skyggen for Lindes lansering av en helt ny generasjon med dieseldrevne motvektstrucker. De nye plukktruckene er i mellomtiden kommet i ordinært salg her i landet.

Produsenten viser til at arbeidet på mange lagre er preget av at det skal plukkes stadig mer på kortere tid. Hos mange holder det derfor ikke med plukkposisjoner bare på gulvnivå. Også andre nivå i reolen må benyttes til plukk. Ved hjelp av konvensjonelle horisontale plukktrucker kan man plukke opp til rundt 1,6 meter, men over dette blir arbeidet både anstrengende og lite produktivt.

To varianter

V08 er en plukktruck med en hevbar førerplattform. I nedre stilling står den bare 145 mm over gulvet og sikrer dermed en enkel inn- og utstigning. Plattformen kan heves 1.050 mm hvilket gir en maksimal ståhøyde på 1.196 mm som dermed muliggjør plukk opp i 2,8 meters høyde. Trucken kommer i to versjoner og på V08-01 er gaflene fast montert på plattformen som gir plukkeren direkte tilgang til pallen. Ifølge Linde betyr det at klumpete og tunge varer kan skyves over på pallen uten at det behøver å bli løftet ut av reolen. I standardutførelse har V08-01 en løftekapasitet på 1.000 kilo, men modellen kan også bli levert med kortere støtteben som gjør den bedre egnet på trange områder. Løftekapasiteten på denne er 700 kilo.

Linde V08-02 er utstyrt med et tilleggsløft som gjør at gaflene kan heves ytterligere 762 mm slik at pallen kan plasseres i beste ergonomiske høyde.

Løftekapasiteten på tilleggsløftet er 800 kilo.

V08 er utstyrt med en kraftig drivmotor på 2,3 kW som gir trucken en maksimal kjørehastighet på 10 km/t. V08 kan også betjenes gående slik at føreren slipper å gå på og av trucken når den bare skal kjøres en kort avstand.

Ergonomisk og sikker

Alle Lindes plukktrucker for lave og mellomhøye nivåer betjenes helt likt. V08 er for eksempel utstyrt med produsentens nye høydejusterbare ratt som ble lansert på den nye N20C-serien i fjor og kontrollene for å heve og senke plattformen er plassert midt på dette. Det samme er kontrollene for tilleggsløftet på V08-02. I praksis betyr dette at føreren kan betjene trucken med en hånd. Plattformen kan også senkes mens man kjører ved hjelp av en fotbryter.

Foruten det lav innsteget, fremhever Linde at førerplattformen på V08 også er romslig og har flere store oppbevaringsrom. Ifølge produsenten er også sikkerheten blitt økt på den nye generasjonen. Hele gulvarealet på førerplattformen fungerer som en dødmannsbryter og truckene kan bli utstyrt med en rekke ulike sikkerhetsfunksjoner som for eksempel elektronisk overvåkede sideporter, støtteramme for økt ryggstøtte, støtfangere integrert i chassiset og hjelpesystem som automatisk reduserer hastigheten ved kurvekjøring.

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.142