23948sdkhjf

Norgips satser på toget

Norgips Norge AS har inngått en avtale med DSV og CargoNet om overføring av gods fra vei til skinner.

Avtalen innebærer frakt av Norgips sine produkter fra produksjonsanlegget i Svelvik til hele landet. Tog vil benyttes på alle togstrekninger. Årlig anslås trafikken å utgjøre om lag 1.100 trailerlass. Omleggingen vil bidra til reduserte CO2-utslipp på hele 3.500 tonn hvert år.


Mindre miljøbelastning og økt trafikksikkerhet

– Som et ledd i vår bærekraftstrategi ønsker vi å redusere vårt CO2-utslipp gjennom optimalisering av våre transportløsninger. Vi har nå gjennomført en testperiode med veldig gode resultater og har troen på at dette er en god løsning for fremtiden, sier Nils Aulie, Supply Chain Manager i Norgips.

– I tillegg til miljøgevinsten reduserer vi belastningen på norske veier og bedrer dermed trafikksikkerheten, fortsetter han. Om vi får flyttet omlastingen til Drammen vil vi kunne øke transporten på tog ytterligere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med DSV og CargoNet, fortsetter Aulie.

– At Norgips velger å bruke tog fremfor lastebil viser at de tar sitt miljø og trafikksikkerhetsansvar på alvor. Vi er glade for avtalen med Norgips og DSV og gleder oss til et langvarig samarbeid, kommenterer Erik Røhne, adm. direktør i CargoNet.

– Som en av de største og ledende aktører av transport og logistikkløsninger, har vi i DSV forpliktet oss til å ta vår del av ansvaret for å redusere transportbransjens miljøbelastning. Dette strategiske samarbeidet passer meget godt inn i vår strategi om å redusere våre CO2-utslipp, og derigjennom etablere enda mer miljøvennlige og bærekraftige løsninger. sier Rune Berg Stiansen, adm. direktør i DSV Road AS.

Artikkelen er en del av vårt tema om Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141