23948sdkhjf

Landets største reachstacker

Den nye DRG600-75A5XS til Haugesund Stevedoring AS er ifølge Kalmar sannsynligvis den reachstackeren med størst løftekapasitet i Norge.

Løftekapasitet på 60 tonn i første rad, 45 tonn i andre, 29 i tredje og 21 tonn i rad fire og fem. 

Haugesund Stevedoring AS er et ungt, innovativ selskap med bred og god kompetanse blant eierne (KTM Shipping, Sea Cargo, Johs Lothe, TNR spedisjon, Karmsund Havn, North-Sea Management og Samskip) som samarbeider om gode løsninger for hele logistikken på Haugesund Cargo Terminal. Fokuset er å sikre en optimal helhetlig prosess som er kostnadseffektiv, moderne og innovativ, der Haugesund Stevedoring ivaretar den totale logistikken – fra å forberede anløp med tilhørende logistikk og lagring, helt til utlevering, statistikk og rapportering. Sentralt i dette ligger en rekke ulike løsninger for digitalisering.

Løfter 60 tonn i første rad og 27 tonn i rad fem

Selskapet har nå tatt i bruk en stor DRG600-75A5XS som ifølge Kalmar sannsynligvis er den reachstackeren med størst løftekapasitet i Norge.

Den er på 60 tonn i første rad, 45 tonn i andre, 29 i tredje og 21 tonn i rad fire og fem. Med støttelabber øker løftekapasiteten til 50 tonn i andre rad, 38 i tredje og 27 tonn i rad fire og fem.

Sammen med Karmsund havns 64 meter høye havnekran som løfter 154 tonn gir dette muligheter til å håndtere nesten alle typer last. DRG600 oppgis å være lett å bruke og egne seg svært godt operasjonene med å håndtere vindmøller. Maskinen er utstyrt med multispreadere som gjør at man lett kan ta av og på åket og bruke den stackeren til containerdrift og prosjektlast.

– Haugesund Stevedoring har stort fokus på sikkerhet, HMS og ergonomi for de ansatte. Sammen med sjåførene har de kommet frem til gode løsninger i forhold til både ergonomi så vel som funksjonalitet, noe som gjenspeiler seg i valg av maskiner og utstyr, opplyser salg- og markedskoordinator Erik Hagen i Kalmar Norway.

Selskapet har fra før to Kalmar reachstackere.

– Service utføres av Kalmars lokale serviceteknikere som følger opp maskinene hele veien, noe vi har svært god erfaring med, sier Claudia Moya-Lie, daglig leder i Haugesund Stevedoring AS.

Opphav og kilder: Kalmar

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079