23948sdkhjf

Landets største reachstacker

Den nye DRG600-75A5XS til Haugesund Stevedoring AS er ifølge Kalmar sannsynligvis den reachstackeren med størst løftekapasitet i Norge.

Løftekapasitet på 60 tonn i første rad, 45 tonn i andre, 29 i tredje og 21 tonn i rad fire og fem. 

Haugesund Stevedoring AS er et ungt, innovativ selskap med bred og god kompetanse blant eierne (KTM Shipping, Sea Cargo, Johs Lothe, TNR spedisjon, Karmsund Havn, North-Sea Management og Samskip) som samarbeider om gode løsninger for hele logistikken på Haugesund Cargo Terminal. Fokuset er å sikre en optimal helhetlig prosess som er kostnadseffektiv, moderne og innovativ, der Haugesund Stevedoring ivaretar den totale logistikken – fra å forberede anløp med tilhørende logistikk og lagring, helt til utlevering, statistikk og rapportering. Sentralt i dette ligger en rekke ulike løsninger for digitalisering.

Løfter 60 tonn i første rad og 27 tonn i rad fem

Selskapet har nå tatt i bruk en stor DRG600-75A5XS som ifølge Kalmar sannsynligvis er den reachstackeren med størst løftekapasitet i Norge.

Den er på 60 tonn i første rad, 45 tonn i andre, 29 i tredje og 21 tonn i rad fire og fem. Med støttelabber øker løftekapasiteten til 50 tonn i andre rad, 38 i tredje og 27 tonn i rad fire og fem.

Sammen med Karmsund havns 64 meter høye havnekran som løfter 154 tonn gir dette muligheter til å håndtere nesten alle typer last. DRG600 oppgis å være lett å bruke og egne seg svært godt operasjonene med å håndtere vindmøller. Maskinen er utstyrt med multispreadere som gjør at man lett kan ta av og på åket og bruke den stackeren til containerdrift og prosjektlast.

– Haugesund Stevedoring har stort fokus på sikkerhet, HMS og ergonomi for de ansatte. Sammen med sjåførene har de kommet frem til gode løsninger i forhold til både ergonomi så vel som funksjonalitet, noe som gjenspeiler seg i valg av maskiner og utstyr, opplyser salg- og markedskoordinator Erik Hagen i Kalmar Norway.

Selskapet har fra før to Kalmar reachstackere.

– Service utføres av Kalmars lokale serviceteknikere som følger opp maskinene hele veien, noe vi har svært god erfaring med, sier Claudia Moya-Lie, daglig leder i Haugesund Stevedoring AS.

Opphav og kilder: Kalmar

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Eskil fra Aurland: Arvelig belastet fra Turlid Transportservice
Derfor bryter Tesla Semi sammen
61 sjåfører anmeldt ved Lanner: - Uheldig at våre anmeldelser blir henlagt av politiet
AF Gruppen skal bygge ny E6 nord for Lillehammer
Trivselstrucking! TransportMagasinet har vært på jobb med Jon Erik Hansen
DB Schenker med rekordtall - driftsresultat på 20,4 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.066