23948sdkhjf

Skal sette ut pakkebokser på 1.000 nye steder

I løpet av høsten vil Posten finne tusen gode plasseringer over hele landet for å utplassere pakkebokser.

Posten har med suksess og gode tilbakemeldinger testet døgnåpne pakkebokser på trafikknutepunkter i Oslo. Nå inngår Posten et samarbeid med boligselskapet OBOS for å teste hvordan pakkeboksene kan gjøre hverdagslogistikken enklere i borettslag, sameier og på kjøpesentre.

I løpet av høsten vil Posten finne tusen gode plasseringer over hele landet for å utplassere pakkebokser. Det vil skje både i byer og tettsteder, og i mer grisgrendte strøk. Pakkeboksene har gode digitale løsninger. En app varsler når pakken er kommet, og brukes også til å åpne luken slik at mottakeren kan ta med seg sendingen.

Øker tilgjengeligheten

– De tusen stedene som får nye pakkebokser vil gjøre at Posten blir enda mer tilgjengelig både i sentrale strøk og i distriktene. Vi vil blant annet samarbeide med borettslag og andre interessenter for å finne egnede steder å plassere boksene, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

Hun er glad for at OBOS ønsker å samarbeide om testingen av pakkeboksene. Det planlegges allerede utplassering av pakkebokser på Fornebu i Bærum og Kværnerbyen i Oslo.

– Samarbeidet med OBOS vil gi oss kunnskap om hvordan vi kan gjøre pakkeboksene mest mulig attraktive både for avsender, mottakeren og eieren av stedet boksen står. Det vil også gi nyttig erfaring i driften av pakkeboksene, påpeker Wille.

Vil åpne for andre aktører

Målsetningen er at det i årene fremover skal settes ut langt flere pakkebokser på flere enn de tusen stedene som kommer nå. Dette vil gjøre Posten enda mer tilgjengelig over hele landet.

Posten vil også åpne for at andre aktører kan benytte seg av pakkeboksene. Det vil skje når de første tusen stedene er på plass i løpet av 2021.

– OBOS ønsker å legge til rette for at de som bor i borettslag og sameier vi forvalter eller som besøker våre kjøpesentre skal kunne løse sin hverdagslogistikk på enkel og bærekraftig måte. Gjennom et samarbeid med Posten om pakkebokser legger vi til rette for at pakkedistribusjon kan skje nært brukerne gjennom en solid partner som også har som ambisjon om å åpne for andre aktører på sin infrastruktur, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157