23948sdkhjf

Felleskjøpet etablerer nytt sentrallager

Veidekke Logistikkbygg har skrevet kontrakt med Olav Thon Eiendom om oppføring av Felleskjøpets nye sentrallager på Gardermoen.

Bygget blir på totalt drøyt 23.600 kvm og skal oppføres på Gardermoen i Ullensaker kommune. Byggearbeidene starter opp etter ferien og prosjektet skal gjennomføres på 18 måneder. Hele eiendommen er på 60 mål, og vil når alt står ferdig få et lagerbygg på 20.000 kvm med automasjonsløsninger og andre tilpasninger til vareslag og vareflyt, et kaldtlager på 2.600 kvm for småmaskiner/redskaper, en kontordel på 850 kvm, samt 25.000 kvm utendørs lagerplass til maskiner.

Leieavtale på 15 år

Felleskjøpet har signert en 15 år lang leieavtale med Thon Eiendom.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet en leieavtale med Thon Eiendom på et helt nytt bygg. Dette er en veldig god løsning for våre ansatte ved sentral- og hovedlageret og for vareflyten til hele Felleskjøpet, sier Halfdan Blytt, direktør for produksjon- og vareforsyning hos Felleskjøpet, til Næringseiendom.

– Vi er glad for at Felleskjøpet flytter inn i nybygget som blir nesten dobbelt så stort som det de leier i dag. Dette blir et moderne, praktisk og flott lagerlokale som ligger svært sentralt i forhold til både logistikk og transport. Bygget vil tilpasses behov og de spesifikasjonene som Felleskjøpet har. Vi gleder oss til ferdigstillelse, sier direktør for næringseiendom i Thon Eiendom, Annette Hofgaard, til Næringseiendom.

– Vi er svært tilfredse med at Olav Thon Eiendom har valgt oss som entreprenør for et stort logistikkprosjekt. Oppdraget passer perfekt for vår satsning på utvikling, spesialisering og oppføring av yrkesbygg i totalentreprise. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven og ser frem til en spennende og fruktbar byggeprosess sammen med Felleskjøpet og Olav Thon, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS.

Kontrakten er en totalentreprise på 181 millioner kroner ekskl. mva.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047