23948sdkhjf

Først med Fuso eCanter i Norge

Posten og Bring fortsetter elektrifiseringen av bilparken og har tatt i bruk to elektriske lastebiler i Oslo.

Lastebilene er av merket Fuso eCanter fra Daimler og er levert av Bertel O. Steen AS. De er de første av sitt slag i Norge og er også til nå de største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy.

Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2,7 tonn vil lastebilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til 22 alle hverdager

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift fra kl. 04:30 til 18:30 alle hverdager.

Kun fornybart innen 2023

– Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Ett av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Nordiske Fagmedier AS vil fra og med 1. september satse hardere på logistikkområdet og i den forbindelse vil vi sende ut et nyhetsbrev i uken, som kun fokuserer på dette området. Meld deg på her.

Artikkelen er en del av vårt tema om Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094