23948sdkhjf

Dobbelt så sterk og mye smartere

Danske MiR dobler løftekapasiteten og tilbyr nå en mobil robot med en løftekapasitet på 1.000 kilo. Samtidig er MiR den første i verden som tar i bruk kunstig intelligens til navigasjon av robotene.

Bare seks år etter etableringen i Odense er Mobile Industrial Robots (MiR) blitt markedsleder innenfor sitt segment og deres mobile roboter MiR100, MiR200 og MiR500 er installert i over 40 land. De benyttes hovedsakelig i produksjon, men med lanseringen av MiR500 i fjor tok selskapet for alvor også steget inn i logistikken.

Men mye vil ha mer, og etter at mange kunder etterlyste mer løftekapasitet lanserte selskapet nylig MiR1000 med en løftekapasitet på 1.000 kilo. De største MiR-robotene har omtrent samme størrelse som en EUR-pall og er derfor ideelle for transport av slike på lagre og i industrien. Transporten foregår på spesialdesignede palleheiser og stativer som sikrer stabil håndtering og transport, og hvor roboten automatisk kan hente, transportere og levere paller.

Robotene til MiR kan imidlertid utstyres med et stort antall ulike lastbærere og topp-plattformen kan skreddersys til nær sagt ethvert behov.

Først i verden med kunstig intelligens

MiR hevder samtidig å være den første i verden til å lansere en optimalisert navigasjon med en sterk kombinasjon av eksterne kameraer og kunstig intelligens i robotsoftwaren. Dette innebærer at de mobile robotene nå kan forutse hindringer fremover med kameraene som er strategisk plassert og fungerer som et ekstra sett med sensorer på roboten. På denne måten vet roboten at den vil møte hindringer lenge før den selv vil kunne se dem slik at den kan omdirigere seg selv. Den nye navigasjonen kan optimalisere ruteplanleggingen og kjøringen for alle robotstørrelsene til MiR.

– Med AI-navigasjonen har MiR effektivt løst utfordringene vi hadde tidligere da mobile roboter av forskjellige merker møtte hverandre i en smal passasje eller døråpning, forteller Hans-Jacob Madsen, logistikksjef på Sygehus Sønderjylland som i de siste månedene har testet den optimaliserte navigasjonen i kombinasjon med andre typer kjøretøy og roboter.

MiR

Mobile Industrial Robots (MiR) ble grunnlagt i 2013 av Niels Jul Jacobsen som spilte en nøkkelrolle i oppbyggingen av Danmarks blomstrende og internasjonalt anerkjente robotklynge.

MiR skapte på rekordtid et helt nytt marked og tusener av deres roboter kjører rundt i den globale industrien. I fjor ble MiR kjøpt av amerikanske Teradyne som for tre år siden også kjøpte danske Universal Robots.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Wow i lastebilsalget! Volvo med knockout på januartabellen
Blir det noe av E39 Stord-Os Hordfast? Vegvesenet videreutvikler flytebruen
Nyhet i 500-klassen: Volvo med kraftig biogass-lastebil til langtransport
Entreprenører følg med: Fakturasvindel i sårbare øyeblikk – er det hektisk på byggeplassen din?
Bedriften H & K Sandnes: Går bra til tross
Hva i all verden? Han bor i tømmerlasset!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11