23948sdkhjf

Dobbelt opp fra STILL

STILL har lansert to nye palletrucker for stående eller gående fører.

Høye ytelser og en kompakt og ergonomisk design skal kjennetegne palletrucken EXH-SF 20/25 og dobbeltstableren EXD-SF. Begge har en totalbredde på 720 mm som ifølge STILL er det smaleste på markedet.

Med en løftekapasitet på opptil 2500 kilo skal EXH-SF være godt egnet for krevende applikasjoner. Den er utstyrt med en drivmotor på 3 kW og tilbys med fem forskjellige ytelsespakker med maksimal kjørehastighet fra 6 til 14 km/t. Alle er utstyrt med Curve Speed Control som avhengig av styrevinkel automatisk reduserer hastigheten ved kurvekjøring.

EXD-SF er med sin kapasitet på 1000 kilo på initialløftet og 1 000 kilo på friløftsmasten egnet for dobbeltstabling og lagring opp til en høyde på 2924 mm. Kjørehastigheten er maks. 10 km/t og produsentens Dynamic Load Control viser lastens vekt og mulig løftehøyde. For å sikre sikker drift går EXD-SF automatisk over i lavhastighetsmodus når friløftet overstiger 1800 mm.

Høy komfort

Takket være chassisets stabilitetssystem, den luftavfjærede ståplattformen med integrert kompressor og de høydejusterbare sidestøttene, hevder STILL at både EXH-SF og EXD-SF byr på en høy kjørekomfort og ergonomi i tillegg til god sidestabilitet. Produsenten fremhever likeledes det lave innsteget og den frie sikten til gaflene.

Som tilleggsutstyr tilbys en kombiledehendel som justerer truckens avstand til føreren, noe som øker maksimalhastigheten fra 4 til 6 km/t når føreren står bak trucken. Alle funksjoner for kjøring, styring og løft kan utføres samtidig med både venstre eller høyre hånd.

Alle modeller er utstyrt med forskjellige kjøreprogrammer som velges via en 4,5 tommers fargeskjerm: Energibesparende og miljøvennlig med lengre driftstid (Eco) eller maksimal ytelse (Boost). Maskinene kan utstyres med konvensjonelle bly-/syrebatterier som enkelt kan byttes fra siden eller med Li-ion-batterier som kun krever litt smålading for å klare 24 timers drift.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141