23948sdkhjf

Vectura automatiserer ytterligere

Dematic skal levere et system til Vectura som skal kunne prosessere opptil 75 paller i timen og stille opp opptil 400 paller til enhver tid.

Vectura er landets ledende logistikkselskap for alkoholholdige drikkevarer og Dematics løsning for automatisert kontroll og sekvensering vil bli en utvidelse av selskapets automatiserte pallelager på Gjelleråsen, og det vil gjøre det mulig for virksomheten å prosessere opptil 75 paller i timen og stille opp opptil 400 paller til enhver tid – alt dette innenfor bygningens eksisterende fotavtrykk.

Som første fase i et større prosjekt med sikte på å innføre et høyere nivå av automasjon for selskapets ordreklargjøring og utgående vareflyt, skal systemet installeres på en ny mellometasje over området for de utgående varene, slik at plassen utnyttes maksimalt.

Installasjonen skal koordineres slik at man unngår avbrudd i driften, som omfatter utkjøring av 50 millioner enheter i året til Vinmonopolet, grossister og hotell- og cateringnæringen. Kontrakten har en verdi på flere millioner euro og planlagt prosjektstart er sommeren 2020.

Vinner konkurransefortrinn ved å investere i verdikjeden

– Selskapet vårt har tro på å vinne konkurransefortrinn ved å investere i verdikjeden. Dette prosjektet vil bidra til å sikre virksomheten vår for fremtiden ved å gjøre oss i stand til å fortsette å yte den effektive og responsive servicen vi er kjent for, samtidig som vi vokser, sier Christian Granlund, adm. direktør i Vectura AS. Han legger til at de har full tillit til at Dematic kan hjelpe dem med å oppfylle dette målet, og at Vectura ser frem til et nært samarbeidsforhold.

– Vi er svært glade for at Vectura har valgt oss til dette viktige prosjektet som skal sørge for høyere produktivitet og vareflyt på Gjelleråsen. Vi er sikre på at dette blir starten på et fruktbart og langsiktig samarbeid mellom Vectura og Dematic, uttaler Andy Blandford, Senior Vice President og Managing Director for Dematic Nord-Europa.

Abonner på dine egen utgave av Logistikk & Ledelse

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141