23948sdkhjf

Fra én robot til en annen

Element Logic og RightHand Robotics har utviklet en løsning hvor en robotarm plukker og sorterere gjenstander ut av kasser som AutoStore-roboter har hentet frem.

Norske Element Logic forventer en omsetning på 800 millioner kroner i år, og forutser 40 prosent vekst fremover.

– Vi ser at terskelen for å bruke robotbasert teknologi synker. For tre til fem år siden trodde vi at markedet skulle flate ut i Norge, men i stedet ser vi en klar vekst. Flere og flere bedrifter ser på automatisering av lager. Vi har både lengst erfaring, og de mest moderne og attraktive løsningene. Vi er klare til å ta den store veksten som kommer, sier Dag-Adler Blakseth, konsernsjef i Element Logic.

Helt ny robotarm

Det norske selskapet hevder å ligge i front internasjonalt for robotiserte lagerløsninger, og lanserer nå en helt ny robotarm som jobber sammen med både større roboter og mennesker.

– Alle bransjeekspertene snakker om robotisering og peker på at dette er fremtiden for bransjen. For oss er det derfor ekstra spennende å vise fram det norske svaret på utfordringene alle i bransjen står ovenfor, sier Blakseth.

Løsningen er bygget på Element Logics programvare som brukes sammen med det norskutviklede systemet AutoStore og amerikanske RightHand Robotics. AutoStore-roboter kjører rundt og henter kasser, mens en helt ny robot-hånd plukker og sorterer gjenstander. Maskinlæring, automatisering og sømløs integrasjon med forretningssystemer gjør at lagerhåndteringen kan gå raskere og mer effektivt, og helt uten behov for pauser, ferier eller sykefravær.

– De nyeste robotløsningene kan kjøre over 99 prosent av tiden, og robotene skifter batteri selv, ved behov. Dette er en av fordelene som gjør at lagervirksomhet kan håndteres mye mer effektivt. Norske selskaper har vært tidlig ute med å ta i bruk robotiserte lager, blant annet fordi vi i Norge har høye kostnader. Vi har både høye leiekostnader for bygg, høye lønnskostnader og høye krav til kvalitet. Det driver oss til å tenke alternative løsninger og gir rom for innovasjon, sier Blakseth.

500 potensielle kunder

Element Logic har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Benelux, Frankrike og Storbritannia og har identifisert cirka 500 potensielle kunder innenfor sine prioriterte segmenter de nærmeste årene.

– Vi har mange kunder som vokser, og mange kunder som allerede snuser på automatiserte lager. Markedet begynner virkelig å bli modent, og vi er klare til å kapitalisere på veksten vi allerede ser. Dette er både industrikunder og produksjonskunder, og typiske vekstbedrifter som får mer og mer logistikk å håndtere. De bør automatisere lagervirksomheten for å opprettholde og tilegne seg enda mer konkurransekraft, forklarer Blakseth.

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157