23948sdkhjf

Går tilbake til Green Cargo

Schenker AS har tegnet leverandøravtale med Green Cargo AB for jernbanetransport mellom Oslo og Narvik.

Da North Rail Express (NRE) – også kalt Schenkertoget – mellom Oslo og Narvik ble lansert i 2011 var det i regi av blant annet Green Cargo. I januar 2017 overtok CargoNet som togoperatør for strekningen, men nå har altså Schenker på nytt valgt Green Cargo.

Schenker har lagt stor vekt på at selskapet som drifter togene skal være en fremtidsrettet og kvalitetsfokusert leverandør. Green Cargo har sin opprinnelse i svensk togtrafikk, og er en av de største togoperatørene i Norge. I tillegg til å dekke hele Sverige er de store i Norden, og ned til det kontinentale Europa.

«Når Schenker nå inngår et samarbeid med Green Cargo vil det gjøre selskapet bedre rustet for fremtiden. Kvalitet har vært et hovedpunkt i forhandlingene, og når vi nå inngår et forpliktende samarbeide vil det styrke tilbudet til markedet betydelig», heter det i en pressemelding fra Schenker.

Selskapet opplyser at togfremføring en viktig del av Schenkers nettverk og som ligger i selskapets DNA. Ved å styrke togtilbudet oppnås også miljøgevinster som er i tråd med Schenkers fokus på å utvikle stadig mer bærekraftige logistikkløsninger.

Økt kapasitet

Kapasiteten på NRE-toget vil også økes betraktelig og sammen med høyere transportkvalitet så vil dette styrke tilbudet til næringslivet betydelig. Når avtalen starter ved nyttår vil det ukentlig gå fem tog med kapasitet for 52 TEUs i hver retning

Avtalen er verdt 100 millioner kroner og skal sikre Schenkers kunder økt konkurransekraft og fleksibilitet i et voksende marked mellom landsdelene. Avtalen vil gi store muligheter for fremtidig vekst, samt bedring av leveringskvalitet, og forutsigbarhet i fremføringen, heter det i pressemeldingen.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125