23948sdkhjf

Toyota Material Handling på flyttefot

Hovedkontoret til Toyota Material Handling Norway flytter til sommeren fra Lade i Trondheim til et nytt skreddersydd og miljøoptimalisert bygg i Malvik kommune.

Tomten i Sveberg Handels og Næringspark ligger tett inntil E6, ca. 20 kilometer øst for Trondheim og 12 kilometer vest for Trondheim lufthavn Værnes.

Helt siden Sigbjørn Rishaug etablerte Rishaug Maskin i 1971 og ble importør av Toyotatrucker i 1973 har hovedkontoret ligget i Trondheim. Da virksomheten ble solgt til Toyota i 2001 ble det samtidig inngått langsiktige leieavtaler med Rishaug Eiendom for både dagens lokaler på Lade og flere av avdelingene rundt om i landet.

– Vårt årelange samarbeid med Rishaug Gruppen som eiendomsforvalter på flere av våre lokasjoner har bidratt til å forenkle prosessen med utformingen av det nye hovedkontoret, sier Lars Kleveland, adm. direktør i Toyota Material Handling Norway.

Lean-bygg

– Våre filosofier og kjerneverdier er dypt forankret hos oss, og de ble avgjørende da vi tok valget om å bygge nytt hovedkontor. Lean-filosofien vår fører til funksjonelle areal og effektive kvadratmeter. Kontinuerlig forbedring, Kaizen, er en av kjerneverdiene som geleider oss i riktig retning og bidrar til å ta riktige avgjørelser, sier Kleveland.

Det nye bygget blir på 4.000 kvm, hvorav halvparten vil være lager og verksted, inkludert en helt ny lakkboks. Både HMS og miljø har stått i fokus. Det blir rigget for energiklasse A og blir 50 prosent mer energieffektivt enn det nåværende bygget på Lade. Varmeresirkulering på hele 83 prosent og varmepumper for oppvarming av vann vil bidra til denne reduksjonen.

– Bygget klargjøres samtidig for solcellepanel slik at vi i fremtiden kan produsere fornybar energi, og med det ta et ytterligere steg i riktig retning, sier Kleveland. Flytteprosessen medfører også at tungtransporten flyttes ut av byen, hvilket bidrar til en grønnere bykjerne.

– Å flytte til Sveberg Handels og Næringspark vil ha en stor brandingeffekt. I 2018 passerte over 6 millioner kjøretøy på E6 forbi Sveberg. Det er 6 millioner muligheter til å vise seg frem, sier markedssjef Mathias Haeger.

Toyota Material Handling Norway er landets største leverandør av gaffeltrucker, med en omsetning på over én milliard kroner og med rundt 320 ansatte på landsbasis.

– Vi håper på et godt samarbeid med Malvik kommune, sier Kleveland, som tar med seg en voksende virksomhet med rundt 85 årsverk til Sveberg.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062