23948sdkhjf

Ny etikett skal sikre effektiv byggeplasslogistikk

Maxbo Proff lanserer nå «BEAst Label» i Norge. Dette er en etikett som skal gi full kontroll på byggeplasslogistikken, med informasjon om adresse, bygning, leilighet og helt ned til plassering i rommet.

«BEAst label» er allerede en standard i Sverige, utviklet av den svenske byggebransjen og deres organisasjon BEAst (Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard).

I Norge får etiketten navnet «NeB Label», og Maxbo Proff er blant de første som tar den i bruk. Foreløpig brukes etiketten internt fra hovedlageret til Maxbos varehus, men blir tilgjengelig for kundene i januar.

Viktig steg mot digitalisering

– BEAst label har allerede etablert seg som et begrep i byggebransjen og er et viktig steg mot digitalisering, effektivisering og økt bærekraft, sier Alexander Brage Hansen, virksomhetsarkitekt i Maxbo Proff. Han jobber med digitalisering i Maxbo, og tror dette vil føre til en betydelig bedre byggeplasslogistikk.

– Etiketten inneholder svært detaljert informasjon. Det er spesielt nyttig på store byggeplasser med mange leveranser, og vil føre til bedre kontroll og økt effektivitet, sier Hansen.

En etikett av denne typen vil nå kunne inneholde navnet på prosjektet, adressen, lasteplass, bygg, trappeoppgang, etasje, leilighet, rom og til og med plasseringen i rommet.

Etiketten har en strekkode som kan skannes med håndterminal eller telefon for elektronisk mottak på byggeplassen. På sikt kommer også QR-kode med GPS-koordinater, QR-kode med innholdsbeskrivelse og RFID-merking.

Vil stadig forbedres

– Alle leveransedata, som adresser og rom, registreres ved bestilling. Vi jobber også med å integrere dette mot BIM og våre kunders systemer. Så alt ligger til rette for stadig forbedringer og forenklinger i tiden som kommer, sier Hansen.

Christina Stautland, direktør Maxbo Proff, tror dette vil bli godt tatt imot av kundene.

– God logistikk er grunnleggende for å effektivisere byggeplassene. Derfor er slike løsninger som BEAst Label utrolig viktige. Det tilfører verdi i form av en ny og unik kontroll. Tilbakemeldingene fra de kundene vi har diskutert dette med er veldig gode, sier Stautland.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156