23948sdkhjf

Klar for tunge båtløft

Amundsen Båtslipp AS på Nærsnes har tatt i bruk en av de største marinatruckene i Oslofjorden.

Selskapet har i mange år benyttet en 25 tonns Konecranes, men båtene og utstyret blir tyngre og tyngre, så derfor valgte Amundsen Båtslipp nå å investere i en Konecranes 33-1200C. Som modellbenevnelsen indikerer har den en løftekapasitet på 33 tonn og er med det en av de største marina-truckene rundt Oslofjorden.

Maskinen er levert av Brubakken AS, og salgssjef Thormod Johansen opplyser at den har en løftehøyde på hele åtte meter. Med fem meter lange gafler er den derfor i stand til å kunne håndtere de fleste båtene i området.

For å kunne balansere båtene ved løft er trucken utstyrt med høydejustering på begge gafler. For ytterligere å kunne stabilisere og sikre lasten ved løft er gaffelvognen en halv meter bredere enn standard. Johansen opplyser at maskinen for øvrig er meget godt utstyrt med blant annet vekt integrert i maskinens display.

Drift i tre generasjoner

Amundsen Båtslipp ble etablert i Nærsnesbukta syd for Asker allerede i 1928, den gang som både slipp og mekanisk. Virksomheten har vært drevet av samme familie gjennom tre generasjoner, med et opphold i krigsårene fra 1940 til 45 hvor tyskerne drev verksted for blant annet slepebåter. Under nåværende eier Steinar Amundsen har slippen utviklet seg til et fullservice verksted for lystbåtflåten, motorverksted, plastverksted og marina.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125