23948sdkhjf

Nye Transit Custom

Klar for Norge tidlig 2018, kommer som plug-in hybrid i 2019

Fords varebil i 1-tonn segmentet, Transit Custom, er klar for det norske markedet i april 2018 med facelift.

Og heldigvis viderefører Ford deres Sport-utgave med 2.0-liters EcoBluemotor med 170 HK, signaturstriper, unike eksteriørdetaljer og seter med delskinn.

Populær arbeidsplass

Det er ikke vært så rart med tanke på populariteten til Forden. For av de 809 Ford Transit Custom som var solgt til og med september i 2017, var tett oppunder 20 prosent i Sport-utgaven. Det gjør at det vil bli solgt anslagsvis 250 slike utgaver i løpet av 2017. Forrige generasjon Ford Transit Sport stod for omtrent 10 prosent av salget.

- Det viser altså at kundene i dag identifiserer seg med sin varebil siden det er deres arbeidsplass, forklarer Johnny Løvli, salgssjef nyttekjøretøy i Ford Motor Norge.

Han legger til at utseende og sportslighet er stadig viktigere, også på nyttekjøretøy.

Plug-in varebil i 2019

I 2019 kommer den med en plug-in hybridversjon med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer

Som ladbar hybridvarebil får ikke Ford mange konkurrenter, men vi får se, mye kan skje i bilmarkedet på et år nå for tiden.

Foruten å kunne gå 50 kilometer på strøm, har den Fords allerede kjente 1.0-liters Ecoboost-bensinmotor som rekkeviddeforlenger.

Den ladbare varebilen skal fra desember 2017 brukes i et forsøksprosjekt med store flåtekunder, blant annet Metropolitan Police i London.

Ny diesel

Under panseret sitter den helt nye toliters dieselmotoren Ford EcoBlue. Den leveres med 105 HK, 130 HK og 170 HK, og skal ha 13% lavere drivstofforbruk enn forrige generasjon av tilsvarende motor. Dreiemomentet ved lavere turtall har økt med 20%.

I tillegg lanseres den nyutviklede 105 HK ECOnetic-utgaven med drivstofforbruk på 0,57 l/mil og et CO2-utslipp helt nede på 148 g/km. i følge Ford.

Nye Transit Custom blir også tilgjengelig med 6-trinns automatgirkasse i kombinasjon med 130 HK og 170 HK motor.

Også i Norge selger Ford mer nyttekjøretøy enn noensinne med en økning fra 2016 til 2017 på hele 5,5 % og en 2. plass på salgsstatistikken for nyttekjøretøy i Norge.

Interiøret i nye Transit Custom er nytt og bygger på Fords nye standard for interiørdesign.

Bare i førermiljøet er det en rekke oppbevaringsrom som kan romme alt fra A4-mapper til forskjellig typer mobilt kontorutstyr.

Også dørpanelene er blitt redesignet for å gi mer og bedre oppbevaringsplass. Førermiljøet har også fått forbedret ergonomi og komfort. I sentrum av begivenhetene finner vi Fords SYNC 3 infotainmentsystemet med 8 tommers touchskjerm.

Som sine mindre søsken kommer også Transit Custom med en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer.

Nye Transit Custom tilbyr også blindsoneinformasjonssystem med varsling av kryssende trafikk når du rygger.

Selger bra

Ford annonserte tidligere i høst en investering på 410 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten på fabrikken i Tyrkia som produserer 2T Transit, Transit Custom og personfrakteren Tourneo Custom. Dette skjer for å møte økende etterspørsel etter disse modellene.

KLIKK for alle artikler i Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125