23948sdkhjf

Ny bilrekord på Drammen havn

I fjor ble det satt ny importrekord ved Drammen havn for tredje året på rad.

På landsbasis ble det registrert 158.650 nye personbiler i fjor. Dette er det tredje største nybilsalget i historien, bare slått av de store "jappeårene" i 1986 og 1985.

111.547 av disse kom inn til landet over Drammen Havn, noe som er over 2.000 mer enn året før.

Dermed ble det satt rekordimport for tredje året på rad. Containertrafikken og annen godstrafikk lå for øvrig på samme nivå som året før

Blitt mer miljøvennlig

Styreformann Johan Baumann i Drammen havn er veldig fornøyd med aktiviteten og de nye milepælene som er nådd og de viktige investeringene og tiltakene som har vært gjort ved Drammen havn i 2017.

– Noe av det aller mest gledelige er at vi på slutten av fjoråret fikk gjenåpnet de to containersporene våre der det umiddelbart ble stor aktivitet. Blant annet kjører nå rederiene Maersk og Unifeeder containere med tog til Trondheim. Så dette er et veldig viktig miljøprosjekt som skaper grunnlag for at gods fra Drammen havn kan kobles til hele jernbanenettet i Norge, påpeker Baumann.

Lønnsom drift

I 2017 ble det investert over 15 millioner kroner i asfaltering, internveier og utfyllinger ved Drammen havn som også går bra økonomisk med et driftsresultat på 21 millioner kroner.

– Dette er et resultat som vi er svært fornøyd med, og det er samtidig et overskudd som er kjærkomment med tanke på de store investeringene vi skal gjennomføre i tiden som kommer. Dette er midler som i sin helhet brukes på å viderutvikle Drammen havn, opplyser havnedirektør Einar Olsen, som tror inneværende år vil bli preget av forslaget til ny reguleringsplan for Holmen der det blant annet er lagt inn tiltak som ny kai, utfyllinger, nye lagerfasiliteter og utvidelse av jernbaneterminalen.

Abonner på logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095