23948sdkhjf

4 av 10 bruker tingenes internett

Ifølge en fersk IDC-undersøkelse har tre sektorer tatt ledertrøyen når det kommer til utnyttelse av tingenes internett (IoT) i Norden.

Det er knapt 20 år siden begrepet «Internet of Things» først ble brukt om koblingen mellom internettet og gjenstander i den fysiske verden. Siden har interessen steget stabilt, og i dag bruker 40 prosent av nordiske virksomheter IoT. Det viser en ny IDC-undersøkelse blant 200 virksomheter.

Særlig transport-, infrastruktur- og produksjonsbedrifter har fått øynene opp for fordelene med å koble sine sammen elektroniske enheter, og samle data ved hjelp av sensorer.

48 prosent av aktørene i disse bransjene er i gang, mens andelen i helsesektoren kun er 32 prosent. I utdannelsessektoren er det 29 prosent, og tross mye snakk om finanssektorens omfavnelse av ny teknologi er det kun omtrent hver tredje finansaktør som har tatt i bruk IoT.

Sjansen for suksess øker med digital ledelse

Over halvparten av virksomhetene hvor IoT-initiativene har hatt støtte fra ledelsen allerede fra starten, anser sitt IoT-arbeid som «meget suksessfullt». Dette gjør seg gjeldene i ikke mindre enn 60 prosent av virksomhetene som har hatt en dedikert leder til å drive utviklingen.

– Når IoT skal være en del av forretningen er det nødvendig med noen organisatoriske forandringer, sier Jesper Schleimann, nordisk teknologidirektør i SAP Norden.

Han påpeker at IoT skal integreres i virksomhetens samlede digitale transformasjon, som blant annet krever at medarbeiderne får bygget på kompetansen sin. Derfor er toppledelsens mandat, støtte og engasjement avgjørende for at man som virksomhet skal lykkes med prosjektet.

– Rapporten viser faktisk at sjansen for å ha suksess med IoT dobles om ledelsen er engasjert, og det er en dedikert leder satt til å drive utviklingen. En dedikert leder bidrar positivt med å ha den nødvendige tekniske forståelsen og et skarpt blikk på bedriftens mål, sier Jesper Schleimann.

Abonner på Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094