23948sdkhjf

Smart løsning på toll

2XU Nordics satser på full kontroll på import og eksport med løsning fra Descartes,

Enten du trener eller ikke, har du antagelig sett mye av produktene til 2XU de siste årene - eller Two Times You som det står for.

Selskapet ble stiftet i 2005 og er basert i Melbourne, Australia, med filosofien om å lage produkter som kan være med på å forbedre prestasjoner.

Og det kan se ut til å ha slått an, for 2XU mener de har etablert seg som den mest teknologisk avanserte sportsmerkevaren i verden. Merket er nå tilgjengelig i over 70 land.

Administrasjon i Norge, lager i Sverige

I vår del av verden driver 2XU sin nordiske virksomhet gjennom datterselskapet 2XU Nordics AS, og med hovedadministrasjonen i Norge.

Men selv om virksomheten har hovedadministrasjon i Norge, har selskapet valgt å flytte sitt lager fra Norge til Sverige.

Årsaken er at man har tollager i Sverige og vil unngå dobbel toll på varene som skal til Norge, ettersom importavgifter til Sverige utsettes til varene er solgt i EU.

Gode på egenfortolling med Descartes Systems Group

2XU Nordics har derfor redusert kostnadene ved tollbehandling, ved selv å utføre dette.

- Vi startet med tollager og egenfortolling i februar 2018 og vi er veldig fornøyde med att ha fått kontroll over våre import- og eksportdeklarasjoner, sier Kristoffer Jacobsen, finansdirektør i 2XU Nordics AS.

- Ved å bruke Descartes løsning for tollhåndtering, kan vi redusere kostnadene for skatter og avgifter knyttet til import og eksport av varer mellom Sverige og Norge.

Og det er selvsagt også Descartes fornøyde med: - Det er klart vi er stolte over at de har valgt vår løsning. Dessuten er vi glade for å kunne bidra med erfaring innen tollhåndtering for å hjelpe 2XU Nordics å nå sine mål, kommenterer Lars Persson, som er salgsdirektør for Norden i Descartes Systems Group.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063