23948sdkhjf

Nye palletrucker for enkle oppgaver

STILL har lansert en ny generasjon av høytløftende palletrucker for gående fører. I tillegg til standardmodellen ECV 10, består serien av to kompakte varianter: ECV 10 C og ECV 10i C med initialløft.

Produsenten opplyser at de nye høytløftende palletruckene er beregnet for enkle arbeidsoppgaver og lette laster. Den ideelle brukstiden per dag er ca. to timer og gjennomsnittsvekten på lasten bør ikke overgå 500 kilo.

Som modellbenevnelsen indikerer er imidlertid maksimal løftekapasitet for ECV 10 på 1000 kilo, mens ECV 10i C kan kan frakte opp til 1.200 kilo med sitt initialløft. Maksimal løftehøyde er oppgitt til 3.277 mm for ECV 10 og 1.867 mm på C-variantene.

Kompakt og god stabilitet

STILL fremhever den kompakte utformingen av de nye truckene, likeledes at de har en høy stabilitet, blant annet på grunn av et 4-hjuls chassis. ECV-serien er også utstyrt med tandemhjul som standardutstyr. Det gjør at gods kan flyttes skånsomt selv om gulvet er litt ujevnt.

Integrert lader

De nye palletruckene er utstyrt med integrerte batterier og som avhengig av truckvarianten yter opp til 120 Ah. Batteriene er helt innkapslet og slipper ikke ut noen batterigasser. De er også utstyrt med en innebygget lader som gjør at truckene kan lades når og hvor som helst ved bruk av vanlige stikkontakter. En indikator for batteristatus er standardutstyr og på samme sted vises også driftstimene.

Enkel å manøvrere

Både den teleskopiske masten på ECV 10 og monomasten på C-versjonene gir fri sikt til gaflene, og siden ledehendelen er montert til venstre kan føreren se til siden av masten og observere lasten som skal flyttes.

Produsenten bemerker at ECV-serien er spesielt enkel å manøvrere. Takket være den lave egenvekten er det også mulig å opprettholde den gode manøvrerbarheten når trucken er fullastet og siden det er relativt lite trykk på fremdriftshjulet styres den lett. Vanlige stableoppgaver utføres derfor med enkelhet. Føreren får også elektrisk assistanse under dette arbeidet, noe som gjør at han eller hun får en høyere omsetningshastighet på lasten sin. I tillegg til stableoppgaver kan truckene også brukes som et mobilt arbeidsbord.

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078