23948sdkhjf

AGV-håndtering av bagasje

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) skal ta i bruk verdens første bagasjesystem som er basert på individuell AGV-håndtering.

Det nye bagasjehåndteringssystemet FLEET til Vanderlande er basert på intelligent AGV-teknologi (Automated Guided Vehicle) og erstatter behovet for faste transportbaner og sorteringssystemer. Hver AGV bærer én koffert eller bag og velger den mest optimale ruten gjennom en flyplass.

I tillegg kan en AGV få prioritet, noe som bidrar til å sikre tidsnok levering. Svermintelligens, kombinert med avansert dataanalyse, vil ifølge Vanderlande muliggjøre en kontinuerlig tilpasning og forbedring. I tillegg til stor fleksibilitet og skalerbarhet, skal FLEET være svært driftssikker da AGV-ene enkelt kan erstatte eller omgå hverandre. Det er også mindre plasskrevende enn tradisjonelle systemer og vil dermed kunne håndtere flere kolli per kubikkmeter. FLEET bruker også 50 prosent mindre energi og har en kort installasjonsvindu.

Etter planen skal flyplassen i Rotterdam ta i bruk det nye systemet i september.

– FLEET passer perfekt med vår overordnede visjon om å bli en innovativ hub. Det er fremtidssikkert og skalerbart, og vil gi en positiv innvirkning på vår sorteringseffektivitet i tillegg til å forbedre ergonomien til vårt bagasjepersonell, sier flyplassdirektør Ron Louwerse.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079