23948sdkhjf

Smart ny mobil "pallerobot"

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) har lansert en større versjon av sine populære roboter som kan transportere paller, med løftekapasitet på 500 kilo.

Mir har hatt stor suksess med sine MiR100 og MiR200 som har løftekapasiteter på henholdsvis 100 og 200 kilo, i tillegg til de to Hook-variantene med en slepekapasitet på opptil 300 og 500 kilo.

Med den nye MiR500 imøtekommer den danske produsenten nå et stort ønske fra bransjen: en større, sterkere og raskere robot som åpner for enda flere bruksområder. I tillegg til en løftekapasitet på 500 kilo er den konstruert for automatisk henting, transport og avlevering av paller med hastigheter opp til 7,2 km/t.

– Med MiR500 opprettholder vi den gjennomprøve, sterke teknologien og sikkerheten som gjorde oss til den ledende leverandøren av autonome mobile roboter globalt, fastslår Thomas Visti, adm. direktør i Mobile Industrial Robots. – MiR500 er utviklet på bakgrunn av de behovene vi har møtt hos eksisterende og potensielle kunder, som har testet andre roboter og nå ser gode muligheter til å automatisere interntransporten av tyngre gjenstander og EUR-paller, fortsetter Visti.

Trygt og effektivt

I likhet med MiRs øvrige roboter manøvrerer også MiR500 sikkert rundt mennesker og hindringer. Takket være avansert teknologi og programvare kan MiR500 se alle hindringer i en radius på 360 grader og dermed navigere selvstendig og selv finne den mest effektive veien til destinasjonen – selv i dynamiske miljøer der mennesker og kjøretøy ferdes.

Den samarbeide mobile roboten er designet for å møte de høye sikkerhetsstandardene som kreves for å oppnå den anerkjente TÜV-sertifiseringen. Teknologien er i utgangspunktet den samme som MiR100 og MiR200, som allerede optimaliserer produksjonen hos noen av verdens største multinasjonale selskaper. Forskjellen er størrelsen, bæreevne og applikasjonsmuligheter.

– MiR500 er en ekstremt robust robot, som er enda sterkere i konstruksjon enn våre andre roboter og passer perfekt inn i industrielle miljøer. Samtidig har vi videreført prinsippene fra MiR100 og MiR200 der fleksibilitet og brukervennlighet står i fokus. Dette betyr at MiR500 kan programmeres uten tidligere erfaring. Samtidig er det enkelt å utvikle og erstatte toppmoduler slik at roboten kan brukes til ulike transportformål. For eksempel kan den være utstyrt med et palleløft, transportbånd eller robotarm, sier Thomas Visti.

Den nye roboten har omtrent samme størrelse som en EUR-pall og MiR forventer at de fleste som blir solgt vil bli brukt til å transportere nettopp paller.

Her i landet er MiR representert av Intek Engineering AS og APS Robotics AS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093