23948sdkhjf

Liten brikke gir full kontroll over utstyret

Den elektroniske kjøreboken ViaTracks spiller en sentral rolle i det nye sporingssystemet fra Devinco i Trondheim.

- ViaTracks Find gir installatører og andre håndverkere oversikt over verktøy, utstyr og maskiner på byggeplass eller på lager, sier produktsjef Ole Jørgen Ørsnes i Devinco AS i Trondheim.

Sporingsbrikken som limes på utstyret har syv års batterilevetid, er helt vanntett og ikke større enn en fem-kroning.

– Den kommuniserer med vår elektroniske kjørebok ViaTracks som benyttes av over 20.000 kjøretøy i Norge. Informasjon om verktøyet og annet utstyr er kategorisert i lister som viser både eget og felles verktøy. Posisjonen på utstyret visualiseres også i et kart på mobiltelefonen, sier Ørsnes, som legger til at utviklingen av ViaTracks Find har skjedd i nært samarbeid med kunder som lenge har etterspurt et effektivt sporingssystem ute i felt.

Deler informasjon

– Alle biler med ViaTracks kan helt anonymt bidra med å spore opp utstyr ute i felt. Det betyr at alle som bruker vår elektroniske kjørebok er med i et ViaTracks delingssamfunn som bidrar til å finne igjen både eget og andres verktøy, sier Ørsnes.

– Ønsker man kun å spore eget verktøy, kan administrator slå av denne funksjonen. Siden deling av slike data er helt anonymt og kostnadsfritt for alle brukere, vil imidlertid de aller fleste av våre kunder være med på en slik deling. Det oppleves dessuten som samfunnsnyttig å bidra til å redusere tap av verktøy og annet utstyr ute i felt, på tvers av alle håndverksfag og bransjer, understreker han.

Vet hvor verktøyet befinner seg

– ViaTracks Find sparer oss for mye tid med å finne gjenglemt og kostbart elektroutstyr ute i felt, sier daglig leder Anders Guneriussen i AG Installasjon AS i Oslo.

Selskapet har vokst kraftig de siste årene og arbeidsstokken har økt fra 12 til 33 medarbeidere.

– Med så mange ansatte må vi ha full oversikt over vårt verktøy og utstyr, sier Guneriussen. Han legger til at selskapet har benyttet ViaTracks kjørebok i flere år, og deres gode erfaringer med dette gjorde det naturlig også å ta i bruk sporingssystemet.

– Så langt er erfaringene med dette positive. Både montører ute i felt og kontormedarbeidere vet nå til enhver tid hvor verktøyet befinner seg, sier Guneriussen.

Over 60 produkter til AG Installasjon er i dag merket med ViaTracks Find og omfatter måleinstrumenter, stiger, byggestrømskap, pc-er, håndholdte terminaler, stillaser og tilhengere.

Han synes det er vanskelig å anslå hvor mye selskapet har spart på investeringen, men opplyser at de bruker mindre tid på å finne utstyret og slipper arbeidet med å melde utstyret tapt til både politi og forsikringsselskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094