23948sdkhjf

Tråkker til i Kristiansand

DHL Express har etablert et sentralt plassert depot i Kristiansand og startet opphenting og levering med sykkel.

For å supportere DHLs miljømål Zero Emission i 2050, og delmålet om at 70 prosent av alle first mile- og last mile-leveringer skal gjennomføres med rene distribusjonsløsninger innen 2025, er sykkeldistribusjon et sentralt virkemiddel.

Her i landet startet satsingen på dette i Oslo for et drøyt år siden, og nå har DHL Express også lansert sykkeldistribusjon i Kristiansand.

Elbil og sykkel

Et sykkeldepot er blitt plassert sentralt i Kristiansand hvor varene fra terminalen fylles på hver morgen etter at DHL Express' nettverksfly er ankommet Kjevik. Elbil benyttes til transporten fra flyplassen inn til depotet.

Syklisten laster opp fra depotet i flere omganger gjennom dagen for å maksimere utnyttelsen av sykkelruten, og hovedsakelig vil det være leveringer og opphentinger av sendinger opp til fem kilo.

Da den nye tjenesten ble innført den 18. september hadde kureren med seg 31 stopp ut på ruten sin i Kvadraturen og området rundt. Etterhvert vil det geografiske området utvides til også å inkludere nærliggende boligområder og da spesielt Lund og Grim. I løpet av kort tid forventer selskapet en produktivitet på mellom 40-50 stopp daglig på denne ruten og den vil da erstatte en standard varebil fult ut.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109