23948sdkhjf

Automatisk pakking av 15.000 tonn kjøtt

Furuseth AS har vært på offensiven gjennom flere tiår. Utvidelser og modernisering har vært nøkkelord for Østlandets største private slakteri.

Christian Hareim og Renata Jagiello deler ut varm jakke før de viser rundt i det topp moderne pakkeriet der temperaturen ligger konstant på 2 grader. I 2010 ble virksomheten utvidet med 5.000 kvadratmeter, og to år senere med automatisert pakking av forbrukerpakninger i kartonger, med en påfølgende ITO-linje med robotpalletering og automatisk strekkfilming av ferdige pakkede paller.

Pakker 80 paller per dag

Virksomheten på Dal i Ullensaker ble etablert i 1905 av Martin Furuseth, oldefar til dagens leder Harald Furuseth. Det er Østlandets største private slakteri og den årlige produksjon på drøyt 15.000 tonn omfatter slakting, skjæring og konsumentpakking av kjøtt.

– I snitt pakker og leverer vi 80 eur-paller med kjøttvarer hver dag, hvorav Nordfjord og Rema 1000 står for hoveddelen. Dette er en tøff bransje med høye leverings- og presisjonskrav, så det er ingen rom for produksjonsstopp. Derfor er vi avhengig av en driftssikker palleteringsløsning med høy kapasitet, forteller Hareim.

Han legger til ITO-linjen så absolutt har svart til forventningene for den familieeide bedriften. Linjen er helautomatisk og sikret med sikkerhetsgjerde, og kartongene med ferdigvarer kommer rett fra pakkemaskinene. Alle inngående kartonger avleses av strekkodeleser, KUKA-roboten henter tompall fra pallmagasinet, før den henter og stabler 4 eller 5 kartonger av gangen på pall. Fylte paller transporteres automatisk til en PallPack 8000 strekkfilmmaskin, der de vikles med strekkfilm og etiketteres før de hentes med truck.

– Selvsagt oppsto det noen utfordringer helt i starten, men etterpå har løsningen fungert helt utmerket. ITOs serviceavdeling har tilgang til systemet for fjerndiagnostisering, og nærheten til leverandøren gjør at eventuelle feil kan utbedres på kort tid. For oss betyr det forutsigbarhet i produksjonen og en effektiv og driftssikker palleteringslinje som er integrert med resten av produksjonen, konkluderer Christian Hareim.

Kilde: ITO

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094