23948sdkhjf

Inngår stor rammeavtale med Abax

Med Abax som totalleverandør av telematikk-tjenester skal Nokas oppnå betydelige besparelser.

Den inngåtte rammeavtalen er i millionklassen og vil knytte sikkerhetsselskapet Nokas og teknologiselskapet Abax enda tettere sammen, og kan bety at alle fremtidige biler fra Nokas vil utstyres med teknologi fra Abax. Dette skal både effektivisere driften og sørge for at Nokas til enhver tid vet hvor alle bilene deres befinner seg.

Effektiviserer med datafangst

Nokas har opplevd en betydelig vekst de siste årene. Selskapet har rundt 10.000 ansatte og 1.200 kjøretøy. Som ledende sikkerhetsleverandør er Nokas opptatt av effektiv drift og kostnadskontroll.

Datafangsten fra Abax skal sørge for god kontroll på kostnader ved bilflåten i form av mer effektiv bruk og redusert drivstoffbruk på opptil 20 prosent. Systemet vil også sørge for tidsbesparing blant de ansatte ettersom alt av turer blir registrert automatisk. I tillegg tilfredsstiller Abax skattemyndighetenes krav til elektronisk kjørebok i alle skandinaviske land.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Nokas helt siden 2010, så det er svært hyggelig at vi nå kan signere en rammeavtale som fra nyttår omfatter hele deres bilflåte, sier Thomas Kvifte, salgsdirektør i Abax Group.

Godt samarbeid i Vestfold

Innkjøpsdirektør Kjell Haffalden i Nokas opplyser at det var to hovedgrunner til at sikkerhetsselskapet inngikk avtalen med Abax: dekke kravene som myndighetene stiller til elektronisk kjørebok, og gjøre bilflåten mer effektiv.

– Vi ble overbevist av ABAX gjennom den åpne og gode prosessen de kjørte. Samtidig er det svært positivt for regionen å se to store og internasjonale aktører finne partnere lokalt, sier Haffalden. Nokas og Abax har hovedkontor i henholdsvis Tønsberg og Larvik.

Bjørn Erik Helgeland, COO i Abax, påpeker også at lokalt samarbeid er en av nøklene til videre sunn vekst for regionale bedrifter:

– For næringslivet i regionen er det avgjørende at vi samarbeider. Det sikrer fortsatt vekst som igjen sikrer arbeidsplasser og skatteinntekter til kommunene. Jo sterkere vekst i vår region, jo mer attraktive blir vi for andre aktører og som arbeidsgivere, sier Helgeland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078