23948sdkhjf

Enklere flåtestyring fra Ford

Til neste år lanserer Ford to webløsninger for flåtestyring i Norge.

Målet er å gjøre jobben mer effektivt for norske bedriftskunder, enten de kjører nye eller eldre Ford-modeller.

– Mange av flåtekundene våre har i dag et stort press for å levere effektive tjenester innenfor det lovverket som eksisterer. Når våre kjøretøy er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene våre med å få best mulig bruk av sine biler, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør i Ford Motor Norge.

To nye nettløsninger

Gjennom forretningsenheten Ford Commercial Solutions (FCS) har derfor Ford i første omgang utviklet de to nye flåtestyringsløsningene Ford Telematics og Ford Data Services.

Ford Telematics gir operatørene full oversikt over alle Ford-kjøretøy som er «online» i en egen applikasjon. Ved å bruke informasjonen innhentet fra hvert kjøretøy får de oversikt over hele operasjonen. Operatørene kan foreta justeringer i sanntid for å bedre effektiviteten og sikkerheten til den enkelte sjåfør.

Ford Data Services er en løsning som gir flåtekunder som bruker biladministrasjonsselskapers tilgang til såkalt OEM-kjøretøydata. Med denne kan flåtekunder som ønsker å samarbeide med tredjeparts serviceleverandører eller egne løsninger innenfor samme virksomhet, fortsette med det. Kjøretøydataene blir levert direkte fra kjøretøyet via en lagringssky til kundens interne IT-system - eller et biladministrasjonsselskap.

Flere verktøy planlegges

Flåtestyringsverktøyene er bare de to første fra Ford Smart Mobility-enheten FCS. De bygger på Fords eget økosystem for oppkoblede kjøretøy. Begge produktnyhetene er utviklet ved å hente innsikt og erfaring fra mange store flåtekunder innenfor en rekke bransjer, i kombinasjon med Fords ekspertise og kjøretøydata.

Fordi Ford har designet kjøretøyene, teknologien, datasystemene og arkitekturen kan flåtekunder nå få tilgang til det siste av ekspertisen så fort de trenger det, og oppdateringer i det øyeblikket det er tilgjengelig.

Fungerer også sammen med eldre Ford-modeller

Ford har allerede annonsert at de innen 2020 skal tilby «online»-løsninger til alle sine kjøretøy i Europa. Begge de nye flåtestyringsløsningene er kompatible med de siste modellene av Fords personbiler og nyttekjøretøy.

Det fungerer også sammen med alle Ford-modeller som ikke er eldre enn 2012. Dette løses med å benytte en egen Ford-utviklet såkalt PID-enhet som kobles inn i bilen.

Ford Commercial Solutions har allerede etablert et samarbeid med flere telematikkleverandører i Nord-Amerika, som Verizon Connect. Det jobbes nå med å få på plass tilsvarende avtaler i Europa.

Artikkelen er en del av vårt tema om Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109