23948sdkhjf

Første kvartal 2017: Trucksalg på det jevne

Gaffeltrucksalget i løpet av årets tre første måneder endte 7,5 prosent lavere enn samme periode i fjor. Importørene tror imidlertid at det vil bedre seg utover året.

Ifølge statistikken til Maskingrossisternes Forening (MGF) ble det solgt 1.324 trucker her i landet i første kvartal.

Det er 108 trucker færre enn samme periode i fjor, men til gjengjeld 50 trucker mer enn gjennomsnittet for denne perioden de siste tolv årene.

MGF-tallene for de enkelte trucksegmentene viser at svinggaffeltrucker hadde størst prosentuell fremgang. Størst nedgang hadde teleskoptrucker. Begge disse segmentene er imidlertid så små at de har liten innvirkning på totalsalget.

I volumsegmentene hadde motvektstrucker en svak nedgang. Plukktrucker og støttebenstrucker gikk også tilbake, mens salget av skyvemasttrucker fikk en god oppsving sammenlignet med første kvartal 2016.

Tror på bedring

Statistikken baserer seg på innrapportere tall fra medlemmene i MGFs truckgruppe. Fortsatt er det imidlertid noen få importører som ikke er medlemmer i MGF og som derfor kun rapporterer til produsent. Ifølge WITS (World Forklift Statistics) solgte disse 75 maskiner i samme periode, tilsvarende drøye fem prosent av totalsalget.

– For oss i MGF har de første månedene vært som forventet, fastslår Arne Husborn, leder i MGFS truckgruppe. – Det er godt trykk i markedet, og vi forventer at tilbakegangen i første kvartal vil komme til å slå over til positive tall senere i år. Vi står på de tall som ble lagt i budsjett, fortsetter han.

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141