23948sdkhjf

Halverer ledetiden på fersk sjømat

DHL har startet frakt levende krabber og annen sjømat fra Lakselv lufthavn, Banak til Asia og Nord-Amerika.

DHL Global Forwarding, vil akselerere forsyningskjeden for den nord-norske sjømatnæringen. På dedikerte flyvninger transporterer selskapet den ferske sjømaten til DHL-terminalen i Oslo og videre til Sør-Korea og andre destinasjoner i Japan eller USA.

Logistikken er nøyaktig timet for å sikre at sjømaten holder best mulig kvalitet.

– Vår unike løsning er skreddersydd etter kunders behov og bidrar betydelig til den logistiske tilgjengeligheten til regionen, sier Trond Ørjan Olsen, ansvarlig for flyfrakt i DHL Global Forwarding Norway.

– Transport av fersk sjømat er utfordrende, men takket være omfattende kompetanse innenfor temperaturkontrollert logistikk og kapasiteten til et globalt nettverk, kan vi sørge for leveranser av høy kvalitet med prosessorientert fleksibilitet og hurtighet. Våre tjenester innenfor sjømattransport, prosessering og distribusjon gjør det mulig for kunder i Asia og USA å nyte fersk fisk fra Barentshavet og de norske fjordene, fortsetter Olsen.

Halverer ledetiden

Transport av fersk sjømat med fly gjør det mulig for DHL å redusere ledetiden med nesten 50 prosent. Kortere ledetid sikrer at levende krabber og annen fersk sjømat ankommer sin destinasjon i best mulig stand. I tillegg til levende krabber, snøkrabber og reker, vil DHL også transportere en rekke arter hvit fisk, som torsk, hyse, sei, kråkebolle, kamskjell og laks. At flyene er levert av DHL Express og transportprosessen er håndtert av DHL Global Forwarding er et bevis på nok et suksessfullt samarbeid på tvers av divisjonene i DHL-familien.

– Tid er nøkkelen når det kommer til levering av fersk sjømat av aller beste kvalitet, fastslår Bjørn-Erik Stabell, Marketing Manager for laks & ørret i Norges sjømatråd. – Norge er et langstrakt land og en stor andel av sjømaten blir produsert i nord. Denne luftfraktruten vil være en viktig bidragsyter til effektivt å kunne levere sjømat til kunder verden over, fortsetter Stabell.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109