23948sdkhjf

Helautomatisert palletering av mikspaller

Ved å lage kundetilpassede mikspaller til individuelle butikker hevder Swisslog at deres nye robotbaserte ACPaQ-løsning automatiserer ett av de viktigste områdene innen internlogistikk for detaljhandelen.

Det innovative palleteringssystemet har et modulært design. Det kombinerer robotløsninger for depalletering og palletering med CycloneCarrier skyttelteknikk og muliggjør en helautomatisk prosess som styres via programvareplattformen SynQ. Sammenlignet med tradisjonelle metoder mer enn dobles hastigheten for plukk av kartonger i distribusjonsanlegg når dette baseres på butikkstruktur, artikkelgrupper eller -klasser.

1.000 kartonger i timen

I hjertet av ACPaQ-løsningen står RowPaQ-cellen, en fem-akslet KUKA-robot. Den er utstyrt med en fleksibel griper med justerbare gafler som kan håndtere opp fire kartonger samtidig selv om de har ulik størrelse og vekt. En RowPaQ-celle har en kapasitet på å plassere 1.000 kartonger i timen på lokasjoner som er forhåndsdefinert av palleterings-programvaren. Løsningen er skalerbar og flere RowPaQ-celler kan legges til i systemet for å øke kapasiteten ved behov.

Robotbasert palletering bygger på en intelligent og strukturert prosess. Først separerer man alle kartongene for lagring og transport i det dynamiske skyttelsystemet CycloneCarrier, og deretter leveres kartongene i sekvens for palletering. Innen programvaren får utsendt palleteringsordren utfører Swisslogs programvare en avansert beregningsprosess med utgangspunkt i produktparameterne for å bestemme hvordan det skal palleteres optimalt. Kartongene transporteres da i eksakt sekvens fra lageret og til RowPaQ-cellen. Når ordrepallen er ferdig palletert blir den plastet og transportert via et banesystem til utgående torg.

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094