23948sdkhjf

PostNord kåret som Årets samarbeidspartner: Hedret for å ansette flyktninger

PostNord hedres av Lørenskog kommune etter at rekordmange kandidater formidlet fra Flyktningtjenesten har gått videre fra praksisplass til ansettelse.

På et halvt har PostNord ansatt ni personer rett fra praksisplass.

– Vi har aldri opplevd at så mange er blitt ansatt samme sted på så kort tid. Det vanlige er to til fem på et helt år. Dette er all time high, sier Isabella Mathiesen, karriereveileder og markedskoordinator hos Flyktningtjenesten i Lørenskog kommune.

Nylig kom Mathiesen sammen med kollegene Hilde Selsing og Line Stene på besøk til PostNord på Alfaset. Med seg hadde de blomster, en diger marsipankake og en plakett som det synlige beviset på at PostNord er kåret til "Årets Samarbeidspartner 2016". Plaketten ble overrukket av ordfører Ragnhild Bergheim i Lørenskog kommune.

– Det er to grunner til at PostNord får prisen. Det ene er antall ansettelser som så vidt vi vet er rekord. Det andre er at de utmerker seg gjennom et veldig positivt samarbeid, forklarer Mathiesen.

Vinn-vinn

– Dette er en vinn-vinn situasjon for søkeren, samfunnet og PostNord. Kandidater som ellers ville ha slitt med å nå frem i direkte konkurranse med andre søkere, får muligheten til å komme seg inn på arbeidsmarkedet og bli selvstendige. For oss er dette en ekstra dimensjon i rekrutteringsarbeidet, sier personalkonsulent Frank Almaas i PostNord.

Praksiskandidatene er gjerne flyktninger som enten mangler formell kompetanse, eller har kompetanse som ikke er godkjent i Norge, og som dermed stiller bakerst i køen på jobbmarkedet.

Mangfold er lønnsomt

Hos PostNord får de prøve seg på ordinære arbeidsoppgaver i tre, fire måneder for at begge parter skal se om det er noe man ønsker å gå videre med. For HR-direktør Kariann Siljan Ellefsen i PostNord handler mangfoldig inkludering like mye om bedriften som praksiskandidaten.

– Mangfold er lønnsomt. Det er viktig at man får opp øynene for den verdien som ligger i mangfold, ikke bare at det er politisk korrekt. Først da får vi til skikkelig endring, fastslår hun.

– Det er flere bedrifter som har gått inn for mangfoldig inkludering, men uten den åpne og inkluderende holdningen som ligger i bunn her hos PostNord. Her ligger mye av nøkkelen for de gode resultatene, tilføyer Isabella Mathiesen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125