23948sdkhjf

Deutsche Post og Ford sammen om elektrisk varebil

Deutsche Posts datterselskap StreetScooter og Ford skal samarbeide om å produsere elektriske varebiler og blir den største produsenten av denne type kjøretøy i Europa.

StreetScooter GmbH ble etablert i 2010 og produserer mindre elektriske varebiler som går under sammen navn. 2.500 slike benyttes av Deutsche Post over hele Tyskland. De har et varerom på 4,3 kbm, nyttelast på drøye 700 kilo og en oppgitt rekkevidde på 80 kilometer.

Nå jobbes det med et større kjøretøy med utgangspunkt i chassiset til en 2T Ford Transit som vil bli utrustet med en elektrisk drivlinje og et karosseri basert på spesifikasjoner fra Deutsche Post DHL Group.

I en pressemelding heter det at Ford og Deutsche Post DHL Group har samme mål om å bygge fremtidig mobilitet ved å redusere utslipp og skape nye transportløsninger. Partnerskapet anses som et viktig og konkret skritt mot å nå disse målene.

Mål om nullutslipp

– Jeg anser dette partnerskapet som et viktig løft for å elektrifisere transportene i Tyskland. Det viser også at Deutsche Post er ledende på feltet, og har en positiv innvirkning på miljøet i bykjernen og folks livskvalitet. Vi fortsetter å jobbe mot en helt CO2-fri logistikk, sier Jürgen Gerdes, styremedlem i Deutsche Post AG.

– E-mobilitet og innovative trafikkløsninger for de tettbygde strøkene er hovedfokusområder når vi gjør om hele forretningsdriften for å møte fremtidige utfordringer. Ford er det ledende nyttekjøretøymerket i Europa og dette er et perfekt partnerskap for oss. Sammen med StreetScooter og Deutsche Post DHL Group har vi en enorm kompetanse og et globalt nettverk, sier Steve Armstrong, Fords toppsjef i Europa.

Største produsent i Europa

Produksjonsstarten er rett rundt hjørnet, og i løpet av 2018 skal 2.500 varebiler være på veien for Deutsche Post DHL Group. Det betyr at partnerskapet blir den største produsenten av mellomstore elektriske nyttekjøretøy i Europa.

StreetScooter melder om en stadig økende interesse for deres eksisterende modell og skal samtidig øke produksjonen av disse til 20.000 enheter i året.

Artikkelen er en del av vårt tema om Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078