23948sdkhjf

Verdens største AutoStore

Svenske Boozt skal doble sitt AutoStore-anlegg. Når det står ferdig til neste år vil det bestå av 250.000 kasser og 250 roboter og være verdens største.

Siden oppstarten i 2009, har Boozt vokst seg til å bli en av de ledende motebutikkene på nett. I takt med den sterke veksten, vokser kravene til lager og logistikk. Tidligere i år tok selskapet i bruk sitt nye sentrallager i Ängelholm med et AutoStore-anlegg på 130.000 kasser og 130 roboter. Det er blitt levert av Element Logic og er Skandinavias største.

– Vi har drevet vårt automatiserte lager siden slutten av mars 2017 med et positivt resultat. For å holde tritt med veksten i antall bestillinger, er det viktig for oss at vår lagerhåndteringskapasitet ligger ett skritt foran, sier Hermann Haraldsson, adm. direktør i Boozt. – Derfor har vi allerede nå initiert den andre utvidelsen av vår automatisering slik at vi skal kunne ta imot vår-/sommerkolleksjonen 2018 på en effektiv og god måte, legger han til.

Fleksibel skalering etter faktisk vekst

Boozt har inngått en avtale med Element Logic om etableringen av en ny grid i direkte tilknytning til den eksisterende AutoStore-modulen i tillegg til en utvidelse av plukktunnelen og tretten nye arbeidsstasjoner.

I første omgang vil det i løpet av høsten bli implementert 50.000 kasser og 21 roboter. I takt med at volumene øker planlegger Boozt ytterligere utvidelser til i alt 120.000 kasser og 120 roboter. Det samlede anlegget vil dermed bestå av 250.000 kasser og 250 roboter og være verdens største. Boozt forventer at investeringen i automatiseringsutvidelsen vil beløpe seg til ca. 80 millioner svenske kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078