23948sdkhjf

Toyota utvider med Ausa

Toyota Material Handling Norway har blitt ny importør av teleskoptrucker og terrenggående trucker fra den spanske produsenten Ausa.

Ausa ble grunnlagt i 1956 og produksjonen foregår i Manresa i nærheten av Barcelona. Selskapet er representert i over 90 land og fokuserer på å være innovativt og konkurransedyktige på produkter/service samt ha sterkt kundetilfredshet.

– Det samme er også fokus i vår daglige virksomhet, sier Lars Kleveland, adm. direktør i Toyota Material Handling Norway (TMHNO). Han legger til at teleskoptrucker og terrenggående trucker være et naturlig supplement til det brede utvalg av trucker som selskapet tilbyr markedet og er derfor glad for å ha signert en langsiktig avtale med Ausa.

– Med vår store og landsdekkende serviceorganisasjon kan kundene føle seg trygge på at de kan få service fra opplærte og rutinerte teknikere på lik linje med våre egne Toyotatrucker. Delelevering vil bli ivaretatt på en rask og effektiv måte også for Ausaproduktene, sier Kleveland.

Stort utvalg

Ausa har et bredt produktprogram som foruten truckmodellene også dekker produkter innen vei/bygg/anlegg, anleggsgartner, samt feiemaskiner. Disse produktene forhandles av andre importører på det norske markedet.

Teleskoptruckene som TMHNO har blitt norsk importør av har løftekapasitet fra 1,25 til 2,3 tonn og har løftehøyder opp til 5 meter.

– Store hjul med permanent 4-hjulstrekk og hydrostatisk fremdrift, samt dieselmotor fra Kubota gjør dette til maskiner med vide bruksområder og høy kvalitet, sier produktsjef Kjell Einar Totsås i Toyota Material Handling Norway.

Terrengtruckene leveres i syv modeller med løftekapasitet fra 1,2 til 5 tonn. De har store hjul, kan leveres med 2- eller 4-hjulstrekk, Kubota/Deutz-motorer og har hydrostatisk fremdrift.

– Dette er noen skikkelige kraftplugger som takler krevende underlag og tøffe forhold. Det blir spennende for oss å lansere disse produktene, fortsetter Totsås, som røper at de allerede har plassert ordre hos den spanske produsenten.

Lite marked

Ausa var tidligere representert av STILL Norge (tidligere Andersen Truck). Tidligere i år ble det kjent at Hesselberg Maskin overtok importen av franske Manitou etter Normann Olsen Maskin Dermed har begge produsentene av blant annet teleskoptrucker og terrenggående trucker fått ny norsk importør. Ifølge statistikken til Maskingrossisternes Forening (MGF) ble det bare solgt 62 teleskoptrucker her i landet i fjor. Også salget av terrenggående trucker er beskjedent, men Kjell Einar Totsås mener det likevel er viktig for dem å kunne tilby slike maskiner, blant annet til deres flåtekunder.

Han legger til at de nye truckene vil bli stilt ut og presentert på landbruksutstillingen Agrisjå i Stjørdal som går av stabelen 25. til 27. august.

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082