23948sdkhjf

DHL Global Forwarding er blitt AEO-sertifisert i Norge

Tollvesenet har akkreditert DHL Global Forwarding Norway som Authorised Economic Operator (AEO). Det gir raskere forsendelser over grensen og høyere sikkerhet for kundene.

AEO-programmet ble innført av EU i 2008 og er basert på standarden til World Custom Organization (WCO). For å bli akkreditert må selskapene verifisere regnskap, tjenesteprosedyrer og sikkerhetsstandarder, samt at man kan vise til betalingsevne. Basert på statusen får innehaverne av AEO-sertifiseringen visse fordeler. Kriteriene som har blitt observert gjennom søknadsprosessen trenger ingen ny gjennomgang, og effektiviserer dermed tollprosessen for hver forsendelse.

Raskere og sikrere prosedyrer

Norge åpnet for AEO-autorisering i 2009 og Tollvesenet har så langt gitt 29 norske virksomheter AEO-status.

– AEO-akkrediteringen er ikke bare et godt kompliment til vårt arbeid, men det er også et meget godt argument for våre kunder når de velger fraktleverandør. Sertifiseringen gir raskere og sikrere tollprosedyrer som er verdifullt for våre kunder, og vi kan tilby enda bedre tjenester, sier Jørn Bergan Undseth, Head of Customs i DHL Global Forwarding Norway.

AEO-programmets overordnede mål er å gjøre hele den internasjonale forsyningskjeden mer fleksibel, fra produsent av et produkt til den sluttmottakeren. For å nå dette målet er AEO-akkrediteringen nødvendig. Hittil har EU inngått avtaler med Sveits, Norge, Japan, USA og Kina. Videre forhandlinger med andre land, som for eksempel Canada pågår. DHL Global Forwarding har AEO-akkreditering i de fleste europeiske land, så vel som mange andre steder over hele verden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094