23948sdkhjf

Bygger 18.000 kvadratmeter for Bertel O.Steen

Det er Skanska som skal bygge logistikkbygg på Berger til november 2018, nå er flere detaljer kjent.

Det ble kjent i fjor at Skanska skal bygge nytt logistikksenter og hoveddistribusjonslager for Bertel O. Steen-konsernet.

Nå er detaljene klare, opplyses det i en pressemelding onsdag.

Det 18.200 kvm store bygget skal ligge på Berger i Skedsmo kommune og overleveres i november 2018. Kontrakten har en verdi på 220,5 millioner kroner.

Etter en innledende konkurransefase ble Skanska valgt som samarbeidspartner i oktober i fjor, og siden har selskapene i fellesskap utviklet et produkt som dekker Bertel O. Steens behov. Dette bygget rigger bil- og eiendomskonsernet for fremtiden.

Skanska har gjennom hele prosessen benyttet seg av selskapets VDC-baserte arbeidsmetodikk med involverende planlegging, ICE-møter og BIM. Dette har bidratt til et målrettet og effektivt samspill i forprosjektet.

Skanska har de siste årene spilt en viktig rolle i videreutviklingen av Berger som industri- og næringsområde. Tidligere i år åpnet Berger Teknologipark, hvor Skanskas maskinavdeling og spesialister også holder til. For kort tid siden ble også et annet Skanska-prosjekt i samme område åpnet, nemlig OneMeds nye lager- og logistikkbygg.

- Vi er veldig fornøyde med at Bertel O. Steen Eiendom har valgt oss til å realisere dette prosjektet, sier konserndirektør i Skanska, Camilla Krogh.

Bertel O. Steen Eiendom satser tungt og har en ambisjon om å doble eiendomsporteføljen i årene som kommer. Gjennom å etablere hoveddistribusjonslager for bildeler, posisjonerer også Bertel O. Steen seg for å møte forhandlernes fremtidige behov.

– Skanska er et kompetent og profesjonelt selskap med fokus på å finne de gode og rasjonelle løsningene i samarbeid med oss som byggherre, sier adm. direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, Øivind Solbakken.

Selve byggearbeidet starter nå i november og bygget være klart til bruk november 2018. Utover selve lagerbygningen, vil logistikksenteret også romme kontor og møterom for 80 ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094