23948sdkhjf

Ny Linde K-serie opp i 18 meter

De nye smalgangs-/kombitruckene i K-serien til Linde kjennetegnes med forbedret ergonomi og betydelig forbedret ytelse og sikkerhet.

Førerplassen på den nye K-serien er 50 millimeter lavere enn på tidligere modeller hvilket gjør adkomsten både enklere og mindre belastende. Førerplassen er også forlenget for å gi truckføreren bedre plass og her finnes det også flere oppbevaringsrom for personlige gjenstander i tillegg til en holder for 1,5-liters flasker.

For å redusere fare for skader på både reoler og varer er synsfeltet til gaflene og lasten økt med 20 prosent. Dette er oppnådd ved at "frontruten" er forlenget 80 millimeter nedover, opplyser den norske Lindeimportøren, Hesselberg Truck.

Økt plukkhastighet

De nye smalgangs-/kombitruckene har løftehøyder opp til hele 18 meter og er utstyrt med Dynamic Reach Control (DRC) som effektivt skal dempe uønsket bevegelse i masten. Ved at truckføreren slipper å vente på at mastsvingningen skal avta, kan pallene håndteres både raskere og mer presist og Linde hevder at DRC kan bidra til at plukkhastigheten i lageret kan øke med opptil 25 prosent.

Den nye generasjonen av K-serien yter også bedre ved at hovedløftet til førerplassen og separatløftet til gaffelen kan løftes og senkes samtidig. Ønsket løftehøyde oppnås raskere og øker produktiviteten betydelig.

Sort utvalg

En annen nyhet på K-serien er et digitalt kontrollpanel som viser alle relevante data på et grafisk display – fra kjørehastighet eller løftehøyde til informasjon fra viktige sikkerhetssensorer. I kontrollpanelet er det også integrert to håndsensorer i tillegg til en stor "dødmannsbryter" som føreren må stå på for å kunne flytte trucken. Som en opsjon kan trucken utstyres med en redningsalarm som gir ekstra sikkerhet. Hvis ulike sensorer på trucken oppfatter uvanlig oppførsel fra føreren utløser systemet en lyd- og lysalarm.

Med stigende eiendomspriser og press på lagringskapasitet, påpeker Hesselberg Truck at det er viktig med god utnyttelse av lageret. Høyere reoler og smalere kjøreganger kan gi utfordringer i forhold til ordreplukking og pallehåndtering. Siden ingen lagre er like, tilbys den nye K-serien med hele 64 forskjellige mastvariasjoner og ti kabinbredder i to forskjellige versjoner. Ifølge Linde er det ingen annen truckprodusent som tilbyr en like stort utvalg i dette segmentet.

Bestill abonnement på Logistikk & Ledelse

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14