23948sdkhjf

Toughpad til tøffe forhold

Sol, vind, regn og sjøsprøyt setter nesten urimelige krav til teknologien som brukes om bord på fergene på Vestlandet. I hvert fall til teknologien som benyttes av de ansatte på dekk til billettering.

Nettopp derfor er Panasonic Toughpad FZ-M1 valgt for å håndtere billetteringen på fergene til Fjord1. I første omgang er det bestilt 150 enheter, men antallet kan raskt bli fordoblet.

Lars Bjønnes, daglig leder i selskapet, Mobitech AS, som har utviklet billetteringsløsninger og som leverer Panasonic-enhetene til Fjord1, sier nettbrettet Toughpad FZ-M1 ble valgt som følge av Fjord1 sitt konkrete behov.

– Det handler enkelt og greit om robusthet. Det må være teknologi som takler vinden, solen, regnet og kulden på noen av landets mest værutsatte fergestrekninger. Ikke minst må de tåle en støyt. Det er ikke sjeldent at enhetene går i bakken. Nettbrettene er et av billettkontrollørenes viktigste verktøy, og må derfor være pålitelig uansett. Det er jo ikke sånn at fergene ikke går på grunn av litt ruskevær, sier han.

Godt lesbar i sterk sol

For folk flest er sol og pent vær sjeldent et problem. Men for billettkontrollørene på Fjord1 sine ferger kan det faktisk være en av de største utfordringene. Lars Myklebust, fagansvarlig for billettering på Fjord1, sier at det har vært et problem på enhetene som har vært brukt til nå å se hva som står på skjermen når solen skinner.

– Med de nye enhetene er dette problemet en saga blott. Det er ekstremt lyssterke skjermer som er godt synlige uansett lysforhold. Et annet viktig poeng med de nye enhetene er at de er tilpasset SIM-kort, hvilket gjør at de er online uansett for å kunne kommunisere med de viktige bakenforliggende systemene, sier han.

Billetteringsløsninger er kompliserte

Toughpad FZ-M1 er et robust Windows 10-basert nettbrett som er skreddersydd for alle som jobber i utfordrende miljøer. Nettbrettet har en kapasitiv berøringsskjerm for utendørsbruk og er enkel å konfigurere. Lars Bjønnes mener nettbrettet passer som hånd i hanske med selskapets egenutviklede billetteringsapplikasjon.

– I kombinasjon med vår egenutviklede billetteringsapplikasjon er nettbrettet optimalt. Det er en svært robust og pålitelig løsning. Applikasjonen og nettbrettet er utviklet for å fungere uansett. Det er ikke mange som tror det, men billetteringsløsninger er noe av det mest kompliserte man kan utvikle, og derfor må software og hardware være kompatibelt, sier han.

Bestill abonnement på Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093