23948sdkhjf

Best på offentlige anskaffelser

Bergen kommune, Oslo kommune, Universitetet i Oslo og Omsorgsbygg er blitt hedret med Difis anskaffelsespriser.

Prisene ble delt ut under Anskaffelseskonferansen som Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) nylig avholdt i Oslo.

Difis anskaffelsespris for digitalisering

Bergen kommune ble tildelt Difis anskaffelsespris for digitalisering. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at Bergen kommune har digitalisert hele anskaffelsesprosessen og benytter i dag elektroniske verktøy for konkurransegjennomføring, kontraktsadministrasjon, bestilling, fakturering og innkjøpsanalyse.

Videre heter det at Bergen kommune gjennom bruk av elektroniske bestillinger har økt avtalelojaliteten og har bevisst satset på sortimentsstyring. Gjennom dette arbeidet har de dokumentert årlige gevinster i størrelsesorden 15 millioner kroner.

Difis anskaffelsespris for etisk ansvar

Oslo Kommune ved Utviklings- og kompetanseetaten er tildelt Difis anskaffelsespris for etisk ansvar. Prisen kalles også «ikke for enhver pris» og deles ut av KLP og Difi i samarbeid.

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at etaten bruker anskaffelser som et strategisk virkemiddel for å fremme samfunnsansvar.

– Vi gratulerer Oslo kommune som årets vinner av anskaffelsesprisen for etisk ansvar. Oslo kommune har hatt en langsiktig tilnærming for å integrere samfunnsansvar i innkjøpsprosessen. De har arbeidet systematisk, med god forankring helt fra politisk hold, til etatene som anskaffer varer og tjenester, sier juryformann og direktør for samfunnsansvar i KLP, Heidi Finskas.

Juryen skriver videre at Utviklings- og kompetanseetaten går foran med et godt eksempel ved å invitere andre offentlige oppdragsgivere inn. Dette fremmer kunnskapsdeling i offentlig sektor.

Difis anskaffelsespris for god styring

Universitetet i Oslo er tildelt Difis anskaffelsespris for god styring. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at Universitetet i Oslo har dokumentert store besparelser.

Videre heter det at Universitetet i Oslo bruker målinger bevisst som grunnlag for kontinuerlig forbedring av avtalene og utvikling av arbeidsmetodene i anskaffelsesprosessen.

Difis anskaffelsespris for innovasjon

Omsorgsbygg er tildelt Difis anskaffelsespris for innovasjon for å ha stimulert markedet til å utvikle fossilfrie bygg- og anleggsplasser. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet Omsorgsbygg har gått i dialog med sentrale norske og internasjonale aktører for å skape en plattform for miljøvennlig produksjon til det offentlige.

Videre heter det at Omsorgsbygg har tatt samfunnsansvar og har gjennomført en innovativ prosess som andre aktører i virksomhetens bransje kan bruke resultatene fra.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078