23948sdkhjf

Posten Bring satser i Vestfold

Investerer 330 millioner kroner på Borgeskogen industriområde i Stokke.

I følge en melding i dag, er planen at Posten Brings nye logistikksenter Vestfold skal stå ferdig i 2018.

I dag har Posten Bring to naboterminaler på Borgeskogen: Postterminalen som håndterer post og pakker – og Bringterminalen som håndterer innenlands og internasjonalt gods.

Nå samles de to terminalene, og dermed all post- og logistikkproduksjon og alle arbeidsprosesser under ett tak.

Kjøper 49 mål

– Posten Norge kjøper en ny tomt på 49 mål bare noen steinkast unna der vi er i dag. Her får vi muligheten til å legge til rette for moderne post- og logistikkproduksjon i felles lokaler. Det vil både medarbeidere og kunder nyte godt av, sier Gunnar Røen, som er distriktssjef pakker og gods i Telemark og Vestfold.

Gunstig beliggenhet

Røen roser Stokke kommunes imøtekommenhet og tilrettelegging i denne planprosessen, og sier det var avgjørende for at Posten og Bring satser videre i Stokke.

– Så er vi også kommunens tredje største arbeidsgiver med våre 350 ansatte. De skal fortsatt jobbe på Borgeskogen i årene som kommer, ifølge Røen.

Reduserte utslipp

Logistikksenteret blir på 13 863 kvadratmeter. Det er 20 prosent mindre areal enn de to terminalbygningene beslaglegger i dag. Det blir også anskaffet en ny pakkesorteringsmaskin som kan sortere opptil 4000 pakker i timen.

– Vi ser også en miljøeffekt av å få fullere biler. Kjørelengden for våre biler blir 246 000 kilometer mindre enn i dag, avrunder Røen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079