23948sdkhjf

ABAX kjøper finsk selskap

Leverandøren av elektroniske kjørebøker vil vokse i Europa.

Teknologiselskapet ABAX kjøper finske Salkatek som et ledd i en offensiv vekststrategi for Europa. Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

- Produktserien fra Salkatek vil løfte våre produkter. ABAX kan i enda større grad dekke alle typer behov for de med bil i arbeid, uansett størrelse og type bilflåte, sier administrerende direktør i ABAX, Petter Quinsgard.

Salkatek har de siste 20 årene bygd en kundebase som teller mer enn 10 000 kjøretøyer, og er blant de største i Finland.

Mens ABAX er blant de ledende på elektroniske kjørebøker har det finske selskapet spesialisert seg innen produkter tilpasset flåtestyring og GPS-sporing.

- ABAX og Salkatek passer veldig bra til hverandre, både hva angår teknologi og kundebase. Selskapene har sine styrker i to ulike produktgrupper. Bransjen vår er i en rivende utvikling og markedet stiller høye krav til produktinnovasjon og informasjonssikkerhet, sier Quinsgard.

Europeiske ambisjoner fra Larvik

ABAX har i 2014 mer enn doblet antall ansatte i konsernet, og vil fra januar 2015 telle over 200 ansatte. I forbindelse med oppkjøpet av Salkatek flytter flere finske ansatte til hovedkontoret i Larvik, som allerede huser ansatte fra alle nordiske land.

ABAX har store vekstambisjoner i Europa, både geografisk og gjennom oppkjøp, men selskapet har ingen planer om å flytte hovedkontoret utenlands.

Viseadministrerende direktør i ABAX, Bjørn Erik Brandsæter Helgeland, er opptatt av å fremheve de ansatte og arbeidskulturen i Larvik: - ABAX vokser nå 30 prosent årlig og med base fra Larvik har vi store europeiske ambisjoner. Måten vi jobber på her i Larvik er det viktigste fundamentet for at vi skal lykkes med å koble på nye europeiske land og markeder i 2015.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062